Rulada cu legume si salata de rosii

Printeaza

O reteta de rulada cu legume din faina, lapte, zahar tos, unt, andive rosii, salata rucola, ceapa verde, usturoi, oua, chimen, sare, piper si rosii.

Ingrediente:Rulada cu legume si salata de rosii

  • un kg făină
  • 30 g drojdie
  • 250 ml apă
  • 250 ml lapte
  • zahăr tos
  • 100 g unt
  • două andive roşii
  • 200 g salată rucola
  • 300 g ciuperci
  • o legătură de ceapă verde
  • doi căţei de usturoi
  • două ouă
  • chimen
  • sare
  • piper
  • roşii

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se încing 75 g unt, se adaugă ceapa tocată, ciu­percile feliate, salata rucola, andivele tocate mărunt şi usturoiul feliat. Se călesc zece minute, se con- dimentează, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit.

Drojdia se amestecă bine cu o lingu­riţă de zahărtos până se lichefiază, se adaugă laptele şi apa călduţă, două linguriţe cu sare şi restul de unt topit. Se toarnă peste făină, se adaugă un ou, se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul.

Se întind două foi potrivit de groase, se pune umplutură pe o margine a fiecărei foi, se rulează şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se lasă să crească zece minute, se ung cu ou bătut, se presară o lingură de seminţe de chi­men şi se coc la foc potrivit 30-45 de minute. Se serveşte fierbinte sau rece, cu salată de roşii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.