Mamaliga ciobaneasca

Printeaza

O reteta de mamaliga ciobaneasca din malai, unt, branza burduf, urda, cascaval, cas, smantana, apa si sare.

Ingrediente:Mamaliga ciobaneasca

  • 1 kg malai
  • 200 g unt
  • 200 g branza burduf
  • 200 g urda
  • 200 g cascaval
  • 200 g cas
  • 200 g smantana
  • 3 l apa
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui la fiert 3 l apă şi o mână mălai. Când începe apa să fiarbă, pui sare, apoi restul de mălai, fără să amesteci.  Focul trebuie să fie potrivit.

După 20 de minute, amesteci energic, până nu mai sunt cocoloaşe. Ungi o cratiţă cu unt.

Primul strat este de mămă­ligă, pui un strat de caş dat pe răzătoarea mare, acoperi cu mămăligă, urmează brân­za telemea rasă, mămăligă, urdă, mămăligă, brânză bur­duf, mămăligă, caşcaval şi, pe deasupra, smântână.

Dpi la cuptor, la foc mic, până se topesc brânzeturile. O presari cu mărar.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.