Branza Mutter Paneer

Printeaza

Branza Mutter Paneer

Branza Mutter PaneerAceasta este una dintre cele mai îndrăgite garnituri ale bucătăriei indiene, o specialitate din regiunile nordice. Este un amestec de mutter (mazăre proaspătă) călită cu ceapă, ghimbir, usturoi şi condimente, la care se adaugă iaurt şi Paneer, brânza indiană.

Paneer este un produs bogat în proteine, făcut din lapte închegat de vacă, acidulat cu suc de lămâie sau oţet, apoi presat şi scurs de zer. Se foloseşte în general în combinaţie cu legume. După ce a fost gătită, ea dobândeşte
un gust delicat şi o consistenţă atoasă, asemănătoare cu a mozzarellei.

După preparare, brânza Paneer este mai întâi prăjită, apoi adaugatâ spre final în mâncare, în majoritatea reţetelor de mutter Paneer, astfel încât bucăţile de brânză rămân întregi.

Paneer se vinde de obicei în calupuri dreptunghiulare. Se taie în cuburi, apoi se prăjeşte în ghee, înainte de a adăuga celelalte ingrediente. Brânza se prepară în mod obişnuit în casă şi se consumă imediat după preparare.

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Telemea sau cas marinat

Despre branzeturi

NASAL – sortiment românesc de brânză cu mucegai roşu, obţinut prin maturarea în grota de la Ţaga, lângă Gherla. Are o aromă specifică, asemănătoare cu a altor brânzeturi cu mucegai. Acest sortiment de brânză a fost pomenit în multe opere literare, dintre care cea mai cunoscută este Decameronul lui Boccaccio, care visa “un munte de […]

 

Branza Danish Blue

Branza Danish Blue

Brânza Roquefort, regina brânzeturilor albastre, a fost victima mai multor tentative de copiere de-a lungul vremii, nici una dintre ele nefiind mai explicită decât Danish Blue sau Danablu.

 

retete

Branzeturi celebre

CAŞ PROASPĂT – sortiment românesc, preparat în zonele montane din lapte de vasă, sau amestec de lapte de vacă şi oaie. Se face din lapte nepasteurizat, încălzit în care se adaugă cheag. EDAM – brânză olandeză, uşor sărată, fabricată dintr-un lapte foarte gras. Se comercializează sub forma unor bulete, sfere cu interior galben pal învelite […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.