Sarbatorile Pascale reprezinta un moment special pentru toate familiile, indemnandu-ne sa ne reunim si sa primim in casele noastre Lumina Sfanta. Va invitam sa pregatiti cu drag meniul pentru Masa de Paste, inspirandu-va din multitudinea de retete cu carne de miel, oua rosii, cozonaci si pasca.
Inrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se spune ca este bine ca oualele […]
Pulpa de miel cu usturoi la gratar din: miel, rozmarin, usturoi, masline, unt, sos barbeque, supa de pui. Poate te intereseaza si: Cotlete de miel la gratar Cotlet de miel la gratar cu salata Cotlete de miel la gratar cu gremolata de portocale Cum se prepara Cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie […]
Frigarui de miel cu sos tzatziki din: ulei de masline, cimbru, patrunjel, oregano, usturoi, lamaie, miel, ceapa rosie, ardei gras, sare, piper, castravete, iaurt, lamaie, rosii cherry, tortilla, branza feta. Poate te intereseaza si: Frigarui de miel cu sos de usturoi Frigarui de miel cu sos de rosii Frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki […]
Pulpa de miel cu miere si ghimbir din: sos de soia, miere, ghimbir, ardei iute, pulpa de miel, ulei de canola, ulei de masline, ceapa verde, sare, piper. Poate te intereseaza si: Pulpa de miel la cuptor cu suc de portocale Pulpa de miel umpluta cu aroma de menta Pulpa de miel cu orez si […]
Tocanita de miel cu rosii si curry din: carne de miel, ulei, seminte de fenicul, ceapa, fruze de curry, pasta de ghimbir cu usturoi, ardei iute, rosii, apa, orez, iaurt, praf de ardei iute, coriandru, chimion, turmeric, garam masala, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel, cuburi 3 linguri ulei 2 lingurite seminte de […]
Chiftele de miel in sos de curry din: carne de miel, chimion, ghimbir, sare, unt, ceapa, usturoi, pasta de curry, apa fiarta, pasta de tomate, coriandru. Ingrediente: 1 lingură carne tocata de miel 1 lingura chimion 1 lingură de ghimbir proaspăt tocat 1 lingurita sare 2 linguri unt 1 ceapă mare, decojită și tocata 4 […]
Cotlete de miel la cuptor cu sos de mustar din: ulei, cotlete de miel, ulei de masline, ceapa, vin alb, supa de pui, mustar, mustar de dijon, cimbru. Poate te intereseaza si: Cotlete de miel la gratar Cotlete de miel cu salata de linte Cotlete de miel pe pat de salata de orez Cotlete de […]
Drobul de miel este un preparat specific Sarbatorilor de Paste fiind vedeta de pe mesele romanilor. Puternic aromat de verdeturile proaspete de sezon, drobul de miel este un aperitiv foarte gustos avand un nivel mediu de complexitate la preparare. Ingrediente: 1 kg organe de miel (ficat,rinichi,plamani,inima) 200-300 g bucati de carne grasa de pe […]
Ciorba de miel este unul dintre felurile de mancare care nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Avem pentru voi o reteta savuroasa de ciorba de miel cu leustean si bureti daca vreti sa petreceti Sarbatorile Pascale in mod traditional si pe care puteti s-o preparati la fel de bine si intr-o zi obisnuita […]
O reteta delicioasa de cozonac auriu din: galbenusuri, zahar pudra, faina, ulei, zahar vanilat, drojdie, rom, coaja de lamaie si lapte. Ingrediente: 6 galbenusuri 100 g zahar pudra 1 kg faina 150 ml ulei 1 plic zahar vanilat drojdie proaspata cat o nuca cateva picaturi de rom coaja rasa de la o lamaie 500 ml […]
Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]
Pofta buna!
Sarbatori luminate!