Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti
PrinteazaInrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie.
De aceea se spune ca este bine ca oualele sa fie inrosite in ziua de joi a saptamanii patimilor. Va prezentam o metoda foarte usoara de inrosire a oualelor pentru masa de pasti! Fiecare detaliu conteaza, noi am preferat sa facem doar oua rosii, simple care sa simbolizeze Sfintele Sarbatori Pascale!
Poate te intereseaza si:
- Ciorba de miel cu leustean si bureti
- Friptura de miel cu sos de caise si migdale
- Stufat de miel
- Stufat de miel cu vin
- Stufat de miel
- 20 oua
- vopsea oua
- otet
- ulei
Mod de preparare:
Se spala bine oualele si se pun la fiert intr-o cratita in apa rece. Dupa preferinte se pot fierbe dup ace clocoteste apa intre 10-20 minute.
Se opreste focul si se pun in apa rece. Intre timp se fierb 700 ml apa si se pun intr-un castron cu 3 linguri de otet. Cu o lingura se pun oualele in castron si se lasa 5-7 minute sa se inroseasca.
La sfarsit se dau cu ulei pentru avea luciu si se aseaza intr-un castron sau cos pentru servire.
Ouă roşii
Pofta buna!
Incoming search terms:
- inrosirea oualelor de pasti
- oua rosii reteta
- inrosirea oualelor
- oua rosii preparare
Eu fac si alte culori