Reteta zilei: Friptura de miel cu sos de caise si migdale

Printeaza

Friptura de miel cu sos de caise si migdale din: carne de miel, ghimbir, piper, scortisoara, turmeric, piper cayenne, nucsoara, coriandru, cuisoare, apa, unt nesarat, ceapa, usturoi, supa de pui, caise uscate, migdale, miere, suc de lamaie, morcovi, patrunjel.

Friptura de miel cu sos de caise si migdale

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel, cuburi
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita de turmeric
  • 1/4 lingurita de piper cayenne
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita de coriandru
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1/2 cana de apa
  • 1/2 ceasca unt nesarat
  • 2 cepe, tocate marunt
  • 2 catei de usturoi, tocat marunt
  • 3 cesti de supa de pui
  • 1 1/2 cani caise uscate , faramitate
  • 1 1/2 cani migdale
  • 1/3 ceasca de miere
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • 1 ceasca de morcovi, felii groase
  • 1/2 cana frunze patrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Intr-un castron combinati ghimbir, piper , scortisoara, turmeric, piper cayenne, coriandru, nucsoara, cuisoarele si apa si se amesteca bine.

Adaugati carnea si frecati bine pe toate partile.

Acoperiti si bagati la frigider peste noapte.

Intr-o oala se topeste untul la foc mediu.

Se adauga ceapa, usturoiul si gatiti cateva minute.

Friptura de miel cu sos de caise si migdale

Adaugati carnea marinata cu tot cu sucul pe care l-a lasat, apoi incorporati supa de pui.

Reduceti focul la mic, se acopera si se fierbe, amestecand din cand in cand.

Se gateste aproximativ 1 1/2 ore.

Adaugati caise, migdale, miere si morcovi si fierbeti, neacoperit, amestecand des.

Friptura de miel cu sos de caise si migdale

Gatiti aproximativ 30 de minute. Incorporati suc de lamaie.

Se lasa sa se raceasca, apoi serviti cu patrunjel tocat si orez.

Friptura de miel cu sos de caise si migdale

Friptura de miel cu sos de caise si migdale

Friptura de miel cu sos de caise si migdale

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Mariana Bolota

    Ce tare e friptura de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.