Blanchet cu carne de vitel

Printeaza

Blanchet cu carne de vitel din: carne de vitel, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, faina, galbenusuri, lamaie, orez, unt, sare, piper.

IngredienteBlanchet cu carne de vitel

  • 1 kg carne de viţel
  • 150 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 150 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • 250 g orez
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-le la fiert în apă rece cu 1 linguriţă de sare. Adăugaţi apoi, după ce aţi luat spuma, zarzavatul tăiat în bucăţi mari.

Separat, căliţi foarte puţin făina, stingeţi cu supa de la carne şi lăsaţi să mai clocotească pe foc mic.

Combinaţi gălbenuşurile cu zeama de lămâie, puneţi carnea şi mai lăsaţi să fiarbă 10-15 minute.

Separat, pregătiţi un pilaf simplu din orez, unt, 1/2 ceapă şi supă. Serviţi acest pilaf drept garnitură la blanchet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.