Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel
PrinteazaFriptura de miel din: vin alb sec, ulei de masline, apa, lamai, usturoi, cimbru, sare, piper, boia de ardei dulci, ardei iute, pulpa de miel, frunze de menta.
- 200 ml vin alb sec
- 100 ml ulei de masline
- 50 ml apa
- 2 lamai
- 8 catei de usturoi
- cimbru
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 2 ardei iuti
- 1 bucata pulpa de miel
- frunze de menta
Mod de preparare:
Stoarcem lamaile pentru zeama. Spalam carnea, apoi o zvantam cu un prosop si o impanam cu usturoi, condimentam, o ungem cu ulei si o lasam la marinat cateva ore la frigider. Incalzim cuptorul la 180 grade C si introducem tava cu friptura.
Dupa aproximativ 20 minute adaugam putina apa. Cand este aproape gata, adaugam peste carne zeama de lamaie, frunzele de menta si vinul, acoperim vasul cu staniol si lasam tava in cuptor inca 10 minute.
Friptura de miel
Pofta buna!