Reteta zilei: Friptura cu sos de mustar
PrinteazaFriptura cu sos de mustar din: porc, smantana, patrunjel, mustar, unt, ulei de masline, sare, piper.
- 2 fripturi de porc
- 5 linguri smântână
- 3 linguri de patrunjel tocat
- 1 lingură de muștar
- 1 lingura unt
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se condimenteaza fripturile cu sare și piper pe ambele părți.
Preîncălziți cuptorul la 220C.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Adăugați fripturile și rumenti aproximativ 3 minute.
Transferați friptura intr-o tava cu hartie de copt. Se întinde aproximativ 1/2 linguriță de muștar pe fiecare friptură, pastrati putin mustar si pt sos si se acoperă cu pătrunjel.
Transferați în cuptor timp de aproximativ 8 minute.
Puneți tigaia la foc mediu. Se adaugă smantana și muștarul rămas, gatiti, amestecând, până se îngroașă, 2-3 minute. Se ia de pe foc, se condimentează cu sare și piper, se incorporeaza untul.
Se serveste friptura cu sos si garnitura, dupa preferinta.
Friptura cu sos de mustar
Pofta buna!