Gogoșari în sos de muștar și bulion

Printeaza

Gogoșari în sos de muștar și bulion din: gogosari, ceapa, usturoi, ulei de masline, mustar, bulion, zahar, sare, piper, otet de mere.

Ingrediente:

  • 500 g gogoșari mari, curățați și tăiați în jumătate
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de muștar
  • 400 g bulion (sos de roșii)
  • 1 lingură de zahăr
  • Sare și piper după gust
  • Oțet de mere (opțional, pentru un gust ușor acrișor)

 

Mod de preparare:

Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adâncă la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin moi și translucide.

Adaugă gogoșarii tăiați și continuă să gătești timp de 2-3 minute, amestecând din când în când.

Adaugă bulionul, muștarul, zahărul, sarea și piperul. Dacă dorești un gust ușor acrișor, poți adăuga și puțin oțet de mere.

Reduce focul la minim, acoperă tigaia și lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când gogoșarii sunt moi și sosul s-a îngroșat.

Servește gogoșarii în sos de muștar și bulion calzi sau reci, alături de pâine proaspătă sau ca garnitură pentru carne sau pește.

Gogoșari în sos de muștar și bulion

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: Aproximativ 100-120 de calorii
  • Carbohidrați: Aproximativ 15-20 g
  • Proteine: Aproximativ 2-3 g
  • Grăsimi: Aproximativ 4-6 g

Această rețetă este o modalitate delicioasă de a folosi gogoșarii din grădină sau din piață și îi transformă într-un aperitiv sau garnitură plină de gust.

Sosul de muștar și bulion adaugă o notă savuroasă, iar rețeta poate fi adaptată la preferințele tale personale de condimentare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Gogoşari în sos de muştar

Gogoşari în sos de muştar din: gogosari, mustar, zahar, otet, sare, boabe de piper, foi de dafin. Ingrediente: 2 1/2 kg gogosari 250 g mustar 250 g zahar 250 ml otet 2-3 linguri sare 1 lingurita boabe de piper 3-4 foi de dafin   Mod de preparare: Alegi de preferinţă gogoşari roşii, bine copţi. Speli […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.