Retete delicioase: File de porc cu verdeaţă
PrinteazaO reteta delicioasa de file de porc cu verdeata din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper.
- 1/2 legătură cimbru
- 1/2 legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei
- 3 linguriţe muştar
- 5 linguri pesmet
- 500 g file de porc
- 1 borcan compot de vişine (700 ml)
- 1 ceapă
- 1 lingură amidon
- 250 ml vin
- 1 lingură oţet
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă verdeaţa tocată cu 1 lingură ulei, 2 linguri muştar, pesmetul şi oul.
Se sărează şi se piperează carnea; se aşază într-o formă termorezistentă şi se unge cu pasta de verdeţuri.
Se coace la cuptor 30 min. (temperatura din centrul fripturii trebuie să fie de 60-65 °C).
Se scurg vişinele. Se toacă ceapa şi se căleşte într-o lingură de ulei. Separat se dizolvă amidonul în 4 linguri de vin.
Restul de vin şi oţetul se adaugă la ceapă şi se dau într-un clocot.
Se adaugă amidonul dizolvat şi se condimentează cu 1 lingură muştar, sare şi piper.
Vişinele se încălzesc în sos. Se taie felii friptura şi se aşază pe farfurii, cu sosul.
File de porc cu verdeaţă
Poftă bună!