Retete de Craciun: Friptură inăbuşită
PrinteazaO reteta de friptura inabusita din: pulpa de porc, slanina afumata, ceapa, vin, zeama de varza, untura, sare, piper si chimen.
- 1 kg pulpă de porc
- 200 g slănină afumată
- 1 ceapă
- 250 ml vin roşu
- 1 pahar cu zeama de varză
- 100 g untură
- sare
- piper
- chimen
Mod de preparare:
Spală bine carnea de porc, după care taio în bucăţi mai mari. Separat, căleşte în untură ceapa tocată mărunt împreună cu slănina afumată tăiată cubuleţe. Adaugă apoi bucăţile de carne şi condimentează cu sare şi piper.
După câteva minute stinge friptura cu vin şi zeama de varză. La final, când carnea este bine pătrunsă, presară chimen. Mai poţi pune şi câţiva căţei de usturoi zdrobiţi.
Friptură inăbuşită
Pofta buna!
Arata bine friptura asta 🙂