Retete pentru masa de Sfanta Maria
Printeaza
Retete:
Aperitive pentru masa de Sfanta Maria
Aperitive cu somon si branza
Aperitive cu somon si branza din: castraveti, file de somon afumat, lamaie, branza de vaci, branza de oaie, piper. Ingrediente: 2 castraveti mari 200 g file de somon afumat 1/2 lamaie 175 g branza de vaci 175 g branza veche de oaie piper Mod de preparare: Speli castraveţii şi îi tai în patru. îi…Read more »
Aperitive cu roquefort si nuci
Aperitive cu roquefort si nuci din: paine, nuci, roquefort, unt, coniac si mustar. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri nuci tocate pentru untul de roquefort: 50 g roquefort 100 g unt moale 1 lingurita coniac 1 lingurita rasa de mustar Mod de preparare: Preparaţi untul de roquefort. într-un castronaş, zdrobiţi brânza roquefort cu coniacul…Read more »
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua
Aperitive: Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina, lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon afumat 100 g smantana salata verde suc de lamaie patrunjel verde pentru clatite: 3 oua 1 cana cu…Read more »
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume
Aperitive: Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi, morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc (curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…Read more »
Ciorbe pentru masa de Sfanta Maria
Ciorba cu broccoli si ardei gras
Ciorba cu broccoli si ardei gras din: broccoli, ardei gras, telina, ceapa verde, zer, ulei de masline, morcov, fidea, rosie, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g broccoli 3 ardei grași ½ țelină 1 legătură ceapă verde 500 ml zer 1 lingură ulei de măsline 1 morcov 50 g fidea 1 roșie 1 legătură pătrunjel sare …Read more »
Ciorba cu fasole, ciuperci si mazare
Ciorba cu fasole, ciuperci si mazare din: morcovi, fasole pastai, mazare, ciuperci, ceapa, concentrat de vita, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 200 g fasole pastai o cutie mica de mazare conservata o cutie de ciuperci o ceapa alba 2-3 linguri ulei un cub concentrat de vita 3 linguri bulion sare piper Mod de…Read more »
Borş rusesc de peşte
Borş rusesc de peşte din: crap, ceapa, castraveti in saramura, bulion, unt, masline, boabe de piper, foaie de dafin, marar, patrunjel, smantana. Inrgediente: 1 kg capete si cozi de crap (sau diversi pesti mici intregi) 800 g crap (sau somn), taiat bucati 2 cepe 5-6 castraveti in saramura 3 linguri bulion 50 g unt 100…Read more »
Ciorba cu dovlecei, ciuperci in saramura si porumb
Ciorba cu dovlecei, ciuperci in saramura si porumb din: dovlecei, ciuperci in saramura, cartofi, morcovi, boabe de porumb, ceapa, rosii, telina, patrunjel, smantana, sare, piper, supa de pui, ulei de masline. Ingrediente: 400 g dovlecei cubulețe conservați în sare 350 g ciuperci în saramură 3 cartofi 2 morcovi 100 g boabe de porumb dulce 2…Read more »
Ciorba de pui cu telina si smantana
O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, smantana, morcovi, ceapa, usturoi, telina, radacina de patrunjel, patrunjel, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 500g smântână 1 morcovi 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ţelina 2 rădăcini de pătrunjel 1 leg. pătrunjel verde 2 lămăi sare piper măcinat Mod de preparare: Puneţi la…Read more »
Ciorba de varza dulce cu smantana si marar
Ciorba de varza dulce cu smantana si marar din: varza dulce, morcovi, radacina de patrunjel, crenvursti de pui, smantana, bors, ulei de masline, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 varză dulce mijlocie 2 morcovi noi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 3 crenvurști de pui 200 g smântână 500 ml borș 2 linguri ulei de măsline…Read more »
Feluri principale pentru masa de Sfanta Maria
Piept de curcan cu piure
Piept de curcan cu piure din: cartofi, unt, lapte, piept de curcan, telina, paine, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 800 g cartofi 100 g unt 200 ml lapte 1 piept de curcan 2 tije de țelină felii de pâine veche busuioc uscat ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se pun…Read more »
Piept de curcan la gratar
Piept de curcan la gratar din: piept de curcan, frunze de salata, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan frunze de salată ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se unge cu ulei carnea de curcan și se presară cu sare și piper. Se frige pe grătarul bine încins,…Read more »
Reteta zilei: Pui cu creveti si fasole verde
Pui cu creveti si fasole verde din: piept de pui, creveti, fasole verde, ceapa, nuca de cocos, coriandru, amestec de ardei iute cu pasta de creveti, limeta, zahar, lapte de cococs, sare. Ingrediente: 1 piept de pui fiert, racit si maruntit 10 creveti, decojiti si taiati pe jumatate 15 pastai fasole verde, fiarta 1…Read more »
Gaina cu ciuperci si costita in sos de vin
Gaina cu ciuperci si costita in sos de vin din: vin rosu, costita afumata, pasta de rosii, gaina, ceapa, ciuperci, patrunjel, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 400 ml vin roșu 200 g costiță afumată 100 g pastă de roșii 1 găină 8 cepe mici 8 ciuperci pătrunjel proaspăt sare piper boia de ardei iute…Read more »
Burgeri cu carne de porc si chorizo
Burgeri cu carne de porc si chorizo din: carnati chorizo, carnati de porc, paprika afumata, zeama de lime, coriandru, mix de fasole, ou, ulei de masline, chifle ciabatta, smantana, avocado, frunze de rucola. Ingrediente: 100 g carnati chorizo, scosi din piele 3 carnati de porc, proaspete, scosi din piele 1/4 lingurita de paprika afumata 1…Read more »
Friptură de porc cu salata de mere
Friptură de porc cu salata de mere din: unt de arahide, sos dulce de ardei iute, muschi de porc, zeama de lime, sos de peste, mere, zahar, coriandru, menta. Ingrediente: 3 linguri unt de arahide 3 linguri sos dulce de ardei iute 4 felii muschi de porc pentru salata: zeama de la 2 lime 1…Read more »
Muşchi de vită în crustă de prosciutto
Muşchi de vită în crustă de prosciutto din: muschi de vita, prosciutto, vin, creveti, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, rosii, zahar brun, unt, miere, otet balsamic, ghimbir, nucsoara, scortisoara, vin, fructe de padure. Ingrediente: 250 g muschi de vita 20 g prosciutto 50 g creveti decorticati 20-30 vin alb demisec 1-2 linguri ulei…Read more »
Cum se prepara Stir fry cu carne de vita afumata (video)
Retete video: Cum se prepara Stir fry cu carne de vita afumata Vezi mai multe video din blogRead more »
Salate pentru masa de Sfanta Maria
Reteta zilei: Salata de cruditati cu grapefruit si masline
Salata de cruditati cu grepfruit si masline din: ridichi, grapefruit rosu, salata iceberg, radicchio, rosii cherry, masline verzi, sare, ulei. Ingrediente: 4-5 ridichi 1 grapefruit rosu 1 salata iceberg 1 radicchio 5-6 rosii cherry 6-8 masline verzi sare ulei Mod de preparare: Taiati ridichile in jumatati, apoi feliati-le. Taiati rosiile in jumatati.. Curatati…Read more »
Reteta zilei: Salata thailandeza dulce picanta
Salata thailandeza dulce picanta din: papaya verde, fasole verde, rosii cherry, usturoi, limeta, zahar, sos de peste, ardei iute, praf de creveti, busuioc, coriandru, patrunjel, arahide. Ingrediente: 250g papaya verde 15-20 pastai fasole verde 5 rosii cherry 1 limeta 1 catel de usturoi 1 lingura zahar 3 linguri de sos de peste 1 ardei…Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu ceapa si branza feta
Salata de castraveti cu ceapa si branza feta din: suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, castravete, ceapa, branza feta. Ingrediente pentru dressing: 2 lingurite suc de lamaie 1 lingurita ulei de masline sare piper Ingrediente pentru salata: 2 cesti felii subtiri de castravete 1/4 ceasca felii subtiri de ceapa branza feta maruntita…Read more »
Reteta zilei: Salata de legume cu vinegreta de otet balsamic si parmezan ras
Salata de legume cu vinegreta de otet balsamic si parmezan ras din: spanac, castraveti, rosii cherry, morcov, parmezan, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1/2 buchet spanac, spalat si uscat 2 castraveti 1 ceasca rosii cherry, injumatatite 1 morcov, taiat felii subtiri Parmezan ras 2 linguri otet balsamic 2 linguri ulei de…Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu dressing de smantana si boia de ardei
Salata de castraveti cu dressing de smantana si boia de ardei din: castraveti, sare, smantana, boia de ardei, otet de vin alb, boia de ardei dulce, smantana, ulei de masline, piper. Ingrediente salata: 3-4 castraveti 2 lingurite sare smantana si boia de ardei, pentru servire Ingrediente Dressing: 2 catei de usturoi, fin tocat 1/4…Read more »
Deserturi pentru masa de Sfanta Maria
Reteta zilei: Prajitura cu fructe uscate
Prajitura cu fructe uscate din: ou, zahar, unt, faina, praf de copt, nuci, curmale, stafide. Ingrediente: 1 ou 5 lingurite de zahar 100 g unt 1 pahar de faina 1 lingurita praf de copt nuci, curmale, stafide Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 250C. Tocati marunt fructele uscate. Bateti bine oul cu zahar…Read more »
Reteta zilei: Briose cu pere si scortisoara
Briose cu pere si scortisoara din: pere, zahar, unt, oua, esenta de vanilie, faina, praf de copt, sare, scortisoara, unt. Ingrediente: 2 cani pere decojite si taiate cubulete 1 cana de zahar 1 bucata de unt, topit si racit 2 oua, usor batute 1 lingurita de esenta de vanilie 1.5 cani faina 1 lingurita…Read more »
Reteta zilei: Tort cu mousse de lamaie
Tort cu mousse de lamaie din: oua, zahar, faina, praf de copt, lamai, gelatina, frisca, zahar, lichior limoncello. Ingrediente blat: 3 oua 90g zahar 90g faina 1/4 lingurita praf de copt Ingrediente mousse: 2 oua 100g zahar 1-2 lamai 5g gelatina 250g frisca Ingrediente sirop: 50ml apa 1 lingurita zahar 2-3 lingurite lichior limoncello…Read more »
Reteta zilei: Dulceata de portocale
Dulceata de portocale din: portocale, zahar, rom. Ingrediente: 4 portocale 1,5 pahar de zahar 2 linguri de rom Mod de preparare: Spalati bine portocalele si razuiti coaja de la 1.5 portocale, apoi stoarceti sucul. Curatati restul portocalelor si feliati miezul. Intr-o cratita adaugati sucul si zaharul si fierbeti la foc mic.…Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu mure si piersici
Prajitura cu mure si piersici din: unt, zahar brun, zahar, oua, esenta de vanilie, praf de copt, sare, faina, mure, piersici, zahar bourbon, nuci pecan. Ingrediente: 1 ceasca de unt 1 ceasca zahar brun 1 1/2 cani de zahar 4 oua 1 lingura de esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt 3/4 lingurița…Read more »
Bauturi pentru masa de Sfanta Maria
Reteta zilei: Fresh de zmeura cu lamaie
Fresh de zmeura cu lamaie din: lamai, piure de zmeura, zahar, apa. Ingrediente: 7 lamai 1 cana piure de zmeura 1 cana de zahar apa Mod de preparare: Intr-o cratita puneti 3/4 ceasca zahar si turnati 1 cana de apa. Se amesteca si se lasa la fiart pana se topeste zaharul. Opriți…Read more »
Reteta zilei: Sangria cu fructe si menta
Cocktail Sangria cu fructe si menta din: vin, lichior de portocale, apa minerala, piersica, mar, portocala, lamaie, capsuni, afine, mure, frunze de menta. Ingrediente: 750 ml vin alb 1/2 ceasca lichior de portocale 1 litru apa mineral 1 piersica, feliata 1 mar, feliat 1 portocala, tăiata 1 lamaie mica, necurățate și tăiate 8-10 căpșuni mijlocii,…Read more »
Reteta zilei: Smoothie de banane cu mango
Smoothie de banane cu mango din: mango, banana, iaurt, lapte, zahar. Ingrediente: 2 cesti mango, taiat cubulete 1 banana feliata 1/2 ceasca iaurt 1/2 ceasca lapte zahar, dupa gust Mod de preparare: Combinati toate ingredientele la blender si procesati pana la omogenizare. Dati la frigider si serviti rece. Smoothie de banane…Read more »
Reteta zilei: Sangria cu mandarine si mango
Sangria cu mandarine si mango din: vin, nectar de mango, mango, nectarine Ingrediente: 3 cupe vin alb 1 cana nectar de mango 1 mango, decojit si feliat 3 mandarine 1 nectarina, fara samburi si taiata Mod de preparare: Intr-un recipient mare, combinati feliile de fructe. Se toarna vin si nectar mango. Se amesteca usor…Read more »