Piept de curcan cu piure

Printeaza

Piept de curcan cu piure din: cartofi, unt, lapte, piept de curcan, telina, paine, busuioc, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Piept_de_curcan_cu_piure

  • 800 g cartofi
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1 piept de curcan
  • 2 tije de țelină
  • felii de pâine veche
  • busuioc uscat
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun trei litri de apă la fiert. Când clocotește se pune pieptul de curcan și se fierbe 60 minute. Se scoate din supă și se pune într-un vas termorezistent. Se presară cu sare, piper și busuioc uscat și se stropește cu ulei de măsline. Se coace 60 minute, la foc moderat.

Se curăță cartofii, se taie cuburi și se fierb. Se pasează și se freacă bine cu unt și lapte. La final se pune sare după gust.

Feliile de pâine se taie cubulețe, iar tijele de țelină se taie rondele. Se încing 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se prăjesc rondelele de țelină. Se adaugă cuburile de pâine și se presară busuioc uscat. Se iau de pe foc.

Se servesc fâșii de piept de curcan cu garnitură de piure și crutoane.

Piept de curcan cu piure

Piept_de_curcan_cu_piure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.