Spaghete impachetate
PrinteazaSpaghete impachetate din: spaghete, rosii, creveti, mix de fructe de mare, unt, vin, usturoi, patrunjel, lamaie si sare.
- 1 pachet cu spaghete
- 5-6 rosii
- 300 g creveti
- 100 g mix de fructe de mare
- 50 g unt
- 1 cescuta cu vin
- 1 catel de usturoi
- patrunjel
- 1 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Spală creveţii în mai multe ape reci. Taie-le capetele şi smulge picioruşele. îndepărtează învelişul începând de la coadă spre cap, Cu un cuţit bine ascuţit, despică creveţii pe spate, până la o adâncime de 4-5 milimetri, şi îndepărtează intestinele cu vârful cutitului ori cu un ac.
Separat, crestează fiecare roşie în formă de cruce. Opă- reşte-le în apă cu un praf de sare şi decojeşte-le. Topeşte untul, adaugă usturoiul zdrobit cu podul palmei, Scoate-l după un minut. Pune creveţii şi mixul de fructe de mare. Amestecă uşor şi stinge cu vin, La final, pune roşiile tocate, verdeaţa, apoi spaghetele fierte separat.
Potriveşte gustul de sare, Tale din hârtie pergament patru dreptunghiuri şi unge-le cu unt, Aşa- ză amestecul de spaghete şi puţină coajă de lămâie. Răsuceşte bine capetele fiecărui pachet. Aşază-le într-o formă termorezistentă unsă cu unt, Lasă-le la cuptor, la foc moderat, zece minute ca să se întrepătrundă aromele.
Spaghete impachetate
Pofta buna!
Tari spaghetele astea
Ce ciudat suna, spaghete impachetate