Reteta zilei: Tocana de miel cu morcovi si ierburi de provence

Printeaza

Tocana de miel cu morcovi si ierburi de provence din: ulei de masline, rasol de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, pasta de tomate, ierburi de provence, usturoi, vin rosu, supa de pui, rosii, fasole.

Poate te intereseaza si:

 

Tocana_de_miel_cu_morcovi_si_ierburi_de_provence_08

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 rasoale de miel
  • sare si piper
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 morcovi, decojiti și feliati
  • 2 tulpini telina, feliata
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 1/2 linguri de ierburi de provence
  • 4 căței de usturoi, tocat
  • 1/4 ceasca vin rosu
  • 1 1/2 cani supa de pui
  • 1 cutie rosii cubulete
  • 1 cutie fasole

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Se încălzește uleiul într-o cratita la foc mediu-mare. Asezonati carnea cu sare și piper.

Adăugați in cratita și rumeniti pe fiecare parte, aproximativ 4 minute. Pastrati deoparte.

Tocana_de_miel_cu_morcovi_si_ierburi_de_provence

Adaugati in cratita ceapa, morcov, telina, pasta de tomate, ierburi de provence, usturoi, sare și piper si gatiti aproximativ 5 minute.

Tocana_de_miel_cu_morcovi_si_ierburi_de_provence_02

Adăugați vin, amestecati bine. Adaugati supa, roșii și fasole, dati focul la mic, gatiti cateva minute.

Tocana_de_miel_cu_morcovi_si_ierburi_de_provence_05

Acoperiti apoi cratita si dati la cuptor aproximativ 1 1/2-2 1/2 ore.

Serviti tocana calda.

Tocana_de_miel_cu_morcovi_si_ierburi_de_provence_06

Tocana de miel cu morcovi si ierburi de provence

Tocana_de_miel_cu_morcovi_si_ierburi_de_provence_08

 

Pofta buna!

 

 

 

Tocana de capra

Tocana de capra cu slanina afumata

Tocana de capra cu slanina afumata din: carne de capra, ceapa rosie, slanina afumata, boia, sare, gogosari, foi de dafin, frunze de stevie, boabe de coriandru si usturoi.   Ingrediente: 1 ceapă roşie 100 g slănină afumată boia sare 2 gogoşari roşii 1 kg carne de capră 100 ml vin roşu 4 foi de dafin […]

Tocana cu chiftele de miel

Tocana cu chiftele de miel

Tocana cu chiftele de miel din: ulei de masline, ceapa, usturoi, conserva de rosii, pasta de rosii, supa de mierl, conopida, naut, coriandru, carne tocata de miel, chimion, paprika. Ingrediente: Pentru sos: 2 linguriţe ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 1 conservă de 400g de roşii tocate 2 linguriţe pastă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place tocana de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.