Retete pentru masa de Pasti: Tocanita de miel
PrinteazaRetete pentru masa de Pasti
- 1 kg carne de miel
- 4 cepe
- 1 ardei iute
Pentru marinată:
- 1 pahar cu vin roşu
- 3 linguri cu seminţe de muştar măcinate
- 1 cutie cu roşii decojite
- piper
- sare
Preparare:
Spală bine carnea de miel, condimenteaz-o cu sare şi piper, după care unge-o pe ambele părţi cu muştar. Acoperă totul cu vin şi lasă la marinat 4 ore la frigider. Intr-o cratiţă, căleşte ceapa tocată mai mare. Lasă pe foc până capătă o culoare aurie. Adaugă apoicarnea de miel tăiată în bucăţi mai mari.
După câteva minute toarnă o ceşcuţă cu apă caldă. Lasă la cuptor, până se frăgezeşte carnea. Spre final, adaugă sucul de roşii şi roşiile zdrobite cu furculiţa şi puţin ardei iute. Potriveşte gustul desare şi piper şi lasă să scadă. Serveşte tocăniţa parfumată cu verdeata.
Poţi să condimentezi tocăniţa cu 5 căţei de usturoi zdrobiţi bine şi frecaţi cu 2 linguri cu ulei.
Tocanita de miel