Tocana cu chiftele de miel

Printeaza

Tocana cu chiftele de miel din: ulei de masline, ceapa, usturoi, conserva de rosii, pasta de rosii, supa de mierl, conopida, naut, coriandru, carne tocata de miel, chimion, paprika.

Ingrediente:Tocana cu chiftele de miel

Pentru sos:

  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 1 căţel de usturoi, tocat
  • 1 conservă de 400g de roşii tocate
  • 2 linguriţe pastă de roşii
  • 500ml supă fierbinte de miel
  • 1/2 conopidă mică
  • conservă a 400g de năut – doar boabele (păstrează restul pentru chiftele)
  • 1/2 legătură de coriandru, doar frunzele, pentru servit

Pentru chiftele:

  • 250g carne tocată de miel
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 1 legătură mică de coriandru, tocat fin
  • 1/2 linguriţă de chimion măcinat
  • 1/2 linguriţă de paprika afumată
  • 1/2 conservă a 400g de năut (jumătatea rămasă de mai sus), boabele scurse şi zdrobite

 

Mod de preparare:
Intâi prepară sosul.

Incinge uleiul într-o cratiţă mare la foc mediu şi căleşte ceapa circa 10 minute, până când începe să se înmoaie şi să se caramelizeze. Adaugă usturoiul şi căleşte-l 1 minut, apoi adaugă roşiile şi pasta de roşii şi amestecă din nou.

Asezonează bine şl toarnă în oală 400 ml de supă. Acoperă mâncarea şi dă-o în clocot, apoi las-o să fiarbă la foc foarte mic cât timp faci chiftelele.

Pune toate ingredientele pentru chiftele într-un bol mare şi amestecă direct cu mâna, până când omogenizezi compozitia. Ia cu lingura cantităţi de mărimea unei mingi de golf şi modelează-le între palme.

Amestecă bine în sos. Pune în el chiftelele, apoi adaugă buchetele de conopidă şi restul de năut, împingând toate ingredientele în lichid. Fierbe tocana 25-30 de minute.

Presară deasupra coriandrul şi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.