Tocana irlandeza cu carne de miel

Printeaza

Tocana irlandeza cu carne de miel din: ceafa de miel, unt, ceapa, cartofi, usturoi, morcovi, telina, varza, sare, piper.

Ingrediente:Tocana irlandeza cu carne de miel

  • 750 g ceafă de miel, tăiată felii
  • 125 g unt nesărat
  • 4 cepe tăiate
  • 500 g cartofi curăţaţi, tăiaţi în cuburi
  • 1 căţel de usturoi
  • o legătură de ierburi aromate
  • 1,5 l supă de pui
  • 175 g morcovi, tăiaţi în cuburi
  • 6 rădăcini de ţelinâ, tăiate în cuburi
  • 250 g varză tăiată
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 2 linguriţe frunze de pătrunjel tăiate

 

Mod de preparare:

Carnea se aşază într-o tigaie mare, se acoperă cu apă rece şi se lasă să dea în clocot. Apa se varsă şi peste carne se toarnă din nou apă rece.

Intr-o cratiţă mare se topeşte untul şi se adaugă cepele tăiate, jumătate din cantitatea de cartofi tăiaţi şi usturoiul. Se adaugă legătura de ierburi aromate şi se înăbuşeşte totul cateva minute.

Se pun apoi feliile de carne şi se acoperă cu supa de pui. Mâncarea se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită, 30 de minute. Carnea va fi pe jumătate fiartă, iar cartofii vor începe să se zdrobească şi să îngroaşe sosul.

Se adaugă morcovii tăiaţi şi se fierbe încă 10 minute.

Se pune restul de cartofi şi ţelina tăiată, apoi se fierbe încă 15-20 de minute. în această etapă, cartofii trebuie fierţi până ce încep să se înmoaie, înainte de a se zdrobi.

Se adaugă varza şi se fierbe încă 2-3 minute, până ce s-au frăgezit carnea şi legumele. Tocana se asezonează cu sare şi piper, se scoate bouquet garni şi se serveşte în boluri separate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.