Paste la cuptor cu ciuperci, kaizer si smantana

Printeaza

Paste la cuptor cu ciuperci, kaizer si smantana din: penne, ciuperci, ceapa, ardei capia (sau ardei gras), kaizer, smântână pentru gătit, lapte, făină, caşcaval, sare, piper, ulei de măsline.

Ingrediente:Paste la cuptor cu ciuperci, kaizer si smantana

  • 1 pungă de penne
  • 1 cutie de ciuperci feliate (sau 400 g ciuperci crude)
  • 1 ceapă mică
  • 2 ardei capia (sau ardei gras)
  • 300 g kaizer
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 200 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • 1 rolă mică de caşcaval
  • sare
  • piper
  • o lingură ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Pui pastele la fiert în apă fierbinte, în care ai adău­gat un vârf de cuţit de sare sau puţin ulei, să nu se lipsească.

Separat, tai în felii subţiri ardeiul, kaizerul, ciupercile şi ceapa şi le pui la călit într-o tigaie cu puţin ulei le măsline.

Omogenizezi smântână cu laptele şi făina şi o torni peste compoziţia călită, ameste­când continuu, la foc mic, să nu se prindă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Când pastele sunt fier­te, le torni într-o sită să se scur­gă de apă, apoi le aşezi într-o tavă de cuptor, unde le amesteci cu ingredientele călite.

Deasupra presari caşcaval ras, cât să le aco­pere şi să formeze o crustă. Dai tava la cuptor, în jur de 30 minute, până când caşcavalul se rumeneşte. Serveşti pastele calde sau reci, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.