Budinca de varza cu ciuperci si ou

Printeaza

Budinca de varza cu ciuperci si ou din: verze albe, făină sau amidon, unt, ciuperci, oua, sare, piper alb macinat, boia dulce si iute, marar, pesmet.

Budinca_de_varza_cu_ciuperci_si_ou

Ingrediente:

  • 2 verze albe de dimensiune mijlocie (circa 1,5 kg)
  • 2 linguri făină sau amidon
  • 100 g unt
  • 200 g ciuperci
  • 5 ouă
  • sare
  • piper alb măcinat
  • boia dulce şi iute
  • 1 legătură mărar
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare:

Tai varza fideluţă sau o mărunţeşti în blender. O căleşti în 1 lingură unt topit, până când scade. Cureţi ciupercile, le speli bine şi le căleşti puţin în unt topit.

După ce varza s-a răcit, o amesteci împreună cu 3 ouă bătute, făina, mărarul fin tocat, sare, piper şi boia după gust.

Cu untul rămas ungi un vas termorezistent şi îl tapetezi cu pesmet. Torni amestecul cu varză, nive­lezi şi faci mici gropiţe, cu dosul lingurii, în care aşezi, ciupercile, cu adâncitura în sus.

In ciuperci pui ouăle bătu­te cu puţină sare şi măra­rul rămas. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40 de minute. Porţionezi budinca după ce s-a mai răcit.

Budinca de varza cu ciuperci si ou

Budinca_de_varza_cu_ciuperci_si_ou

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.