Spanac cu carne de vită

Spanac cu carne de vită

Spanac cu carne de vită din: carne de vita, spanac, ulei, rosii, ceapa, sare, piper, zeama de lamaie, faina. Ingrediente: 700 g carne, de vita 1,500 kg spanac 120 g ulei 500 g roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămaie 1 lingură de făină   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se […]

Ostropel de pui cu piure de cartofi

Ostropel din carne de vită

Ostropel din carne de vită din: carne de vita, ulei, bulion, faina, ceapa, usturoi, otet si sare.   Ingrediente: 700 g carne de vita 120 g ulei 1 lingură de bulion pastă 1 lingură de făină 1 ceapă 1 căpăţană de usturoi 1 lingură de oţet sare   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, […]

Rulada de vita cu cartofi

Ruladă din splină de vită cu spanac

Ruladă din splină de vită cu spanac din: splina de vita, spanac, marar, usturoi, ceapa, paine, condiment, sunca, cartofi, morcov, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 splină de vită 1 legătură spanac 2 legături mărar 3 cepe 3 căţei de usturoi mari 2 felii de pâine înmuiate şi stoarse 1 lin­guriţă condiment 100 g şuncă tă­iată […]

Vrabioara de vita cu verdeata

Vrabioara la tava

Vrabioara la tava Ingrediente: 1,5 kg carne 2 linguri unt 1 jumatate ceaşcă zeamă de carne sare piper 1 linguriţă hrean ras Mod de preparare: Curăţăm carnea înlăturand tendoanele şi grăsimea de prisos. Nu spălăm carnea, o ştergem numai cu şervetul şi o legăm cu sfoară. Punem vrăbioara la tavă cu grăsimea în jos şi […]

Vrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare umplute cu roşii, fasole, napi natur şi sos de friptură cu stafide

Vrabioara (rostbif) la cuptor

Vrabioara (rostbif) la cuptor  Ingrediente: 2 kg vrăbioare 2 linguri untură sare piper Mod de preparare: Alegem un rostbif de 2 kg. Cu un cu­ţit desfacem oasele late şi vertebrele. Pu­nem bucata de carne pe un fund şi cu­răţăm vinele, fără să-i stricăm forma. Presărăm sare şi piper. Punem într-o tavă şi ungem friptura cu […]

Biftec cu sos aioli

Biftec imitatie

Biftec imitatie  Ingrediente: 5 bucăti carne moale de vaca ulei sare piper cimbru Mod de preparare: Alegem carne moale şi fragedă şi o curăţăm de vine şi de pieliţe. Crestăm în mai multe sensuri fiecare bucăţică cu un cuţit şi îi dăm formă ro­tundă ca să semene cu un biftec. Ungem cu puţin ulei pe […]

Tocăniţă de viţel ardelenească

Carne de vaca fripta inabusit

 Carne de vaca fripta inabusit Ingrediente: 1,500 kg carne de la coadă 250 g zarzavat (praz, telină şl morcov) 10 cartofi verdeată 1 ceapă 2 ceşti bulion de carne sare Mod de preparare: Curăţăm şi batem puţin carnea, o legăm cu sfoară, o sărăm şi o aşezăm într-o cratiţă, împreună cu resturile zarzavatu­lui din care […]

Biftec la gratar

Biftec la gratar

Biftec la gratar din: muschi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg muşchi sare piper ulei       Mod de preparare: Biftecul la grătar se pregăteşte la fel ca pentru a fi fript la tavă. Presarăm bu­căţile cu piper pe ambele părţi şi pentru ca să se rumenească mai repede, ungem cu ulei. Asezam biftecul […]

Ciulama de gaina cu legume

Ciulama de rinichi

Ciulama de rinichi  Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel 2 linguri unt 1 lingură făină 2 ceşti zeamă de carne sare piper     Mod de preparare: Se face un sos alb de făină, prăjind uşor o lingură de făină într-o lingură de unt, şi se stinge cu zeamă de carne. […]

retete

Mancare de rinichi

Mancare de rinichi  Ingrediente: 6 rinichi de purcel, sau 2 rinichi de viţel, sau 1 rinichi de vacă 3 cepe mijlocii 2 linguri unt sau untură 1 linguriţă făină 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 1 linguriţă bulion 1 păhărel de vin sare piper     Mod de preparare: Se curăţă rinichii de pieliţă, […]

Biftec cu sos aioli

Biftec in faina

Biftec in faina  Ingrediente: 250 g muşchi de vacă 1 lingură făină 2 linguri untură sare     Mod de preparare: Se curăţă muşchiul de pieliţe, se taie în bucăţi potrivite. Se dă sare. Se usucă bine cu o cârpă, se dau prin făină, se frig în untură fierbinte, întâi pe o parte, apoi pe […]

Rasol de vaca

Rasol de vaca

O reteta delicioasa de rasol de vaca din: carne, praz, telina, morcov, cartofi, ceapa, sare, varza si verdeata. Ingrediente: 1,500 kg carne de vaca 1,5 1 apă 20 bucăţele albe de praz 10 bucăţele de telină 10 bucăţele de mor­cov 15 bucăţele de cartofi 1 ceapă sare cateva bucătele de varză verdeaţă   Mod de […]

Mititei

Mititei (varianta)

 Mititei Ingrediente: 750 g carne 2 g bicarbonat piper usturoi mi­rodenii Mod de preparare: Alegem carne grasă de vacă (ceafă sau antricot de langă ceafă), carne de porc (pulpă), le tocăm împreună şi adău­găm puţină apă rece. Ţinem 6 ore la gheaţă. Adăugăm usturoi pisat (după gust) sau zeama de mujdei, un vîrf de cuţit […]

Ciorbă ţăranească cu carne de vacă

Ciorbă ţăranească cu carne de vacă

O reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu carne de vita din: apa, bors, carne de vaca, ceapa, morcov, patrunjel, fasole, varza, cartofi, rosii, verdeata si sare. Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 kg carne de vacă 1 ceapa 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână fasole ţucără 1/4 varză mică 2 cartofi […]

Cum se prepara File de strut cu salata de sparanghel

File de vită pe pat de ceapă

File de vită pe pat de ceapă  Ingrediente: 600 g haşme 2 linguri de untură de gâscă 4 bucăţi de carne de 200 g fiecare pătrunjel cu frunza lată sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 100°C (treapta 3/4). Decojiţi haşmele. Tăiaţi-le în rondele subţiri. Intr-o tigaie mare, puneţi la topit untura de […]

Mâncare de vinete cu usturoi

Mancare de vinete si carne de vită

Mancare de vinete si carne de vită din: carne de vita, vinete, ceapa, bulion, rosii, usturoi, ulei, faina, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 500 g carne de vită 2 vinete 2 cepe 50 g bulion 4 roşii 1 căţel de usturoi 100 ml ulei 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: […]

Muşchi de căprioară cu vin roşu

Muşchi de vită umplut (varianta)

Muşchi de vită umplut  Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 300 g ficat de pui 300 g ciuperci conservate 1 ou 100 g ceapă 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de preparare: Cureţi foarte bine carnea de pieliţe, o speli şi o usuci cu un şervet foarte curat […]

Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă

Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă

Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă Ingrediente: 750 g muşchi de vită 1 pâine 125 g margarină 1 conopidă 1 lămâie 75 g unt 50 g făină 350 ml lapte 100 g caşcaval sare   Mod de preparare: Porţionezi muşchiul de vită ca pentru şniţele, presari feliile cu sare şi le prăjeşti în margarină. […]

Friptura de vita cu chives

Friptură din pulpă de vită cu legume

Friptură din pulpă de vită cu legume Ingrediente: 1 şi 1/2 kg pulpă de vită 100 g unt 1 lingură oţet 1 pahar vin 1 lingură ulei cimbru piper condimente sare boia dulce măghiran rozmarin o folie de staniol Pentru garnitură ai nevoie de: 3-4 cartofi 200 g fasole verde 200 g mazăre 1 dovlecel […]

Ruladă din carne de vită in aluat

Ruladă din carne de vită in aluat

Ruladă din carne de vită in aluat   Ingrediente:   750 g carne de vită 3 cepe 250 ml ulei 250 g făină 3 ouă 100 g unt 100 ml lapte 1 lin­guriţă sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai, carnea o speli şi o tai bucăţele, apoi le pui pe toate să […]

Fasole cu ardei dulci

Tocana de vita cu bere

Tocana de vita cu bere Ingrediente: 2 kg carne de vită tăiată cuburi 1 kg ceapă (curăţată şi tocată) 750 ml bere 1/2 cană făină 6 căţei de usturoi (tăiaţi mărunt) 1/2 cană de zahăr 1 lingură sare piper după gust Pentru sos ai nevoie de: 1/4 cană oţet de mere 1/2 cană pătrunjel verde […]

Salată de carne de vită cu ciuperci

Salată de carne de vită cu ciuperci

Salată de carne de vită cu ciuperci Ingrediente: 300 g carne de vită fiartă foarte bine 2 cepe mijlocii 10-12 ciuperci 1 sfe­clă mijlocie fiartă 1 linguriţă muştar 3 linguri oţet de mere sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei 1 linguriţă zahăr sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Pregăteşti întâi sosul pentru care […]

Friptura de vacă in sos de vin

Friptura de vacă in sos de vin

Friptura de vacă in sos de vin din: carne de vaca fara os, grasime, ceapa, morcov, foaie de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, vin alb, sare. Ingrediente: 1 kg came de vacă fără os 2 linguri grăsime 2 cepe (de mărime mijlocie) 1 morcov 1 foaie de dafin piper boabe 1 crenguţă de cimbru 3 […]

Tocanita de vitel cu legume

Tocăniţă de burtă

Tocăniţă de burtă Ingrediente: 500-600 g burtă de vacă 1 os de vacă 6 cepe 2 ţeline albitură (pătrunjel, păstârnac) 2 linguri de bulion de roşii un vârf de cuţit boia de ardei iute 1/2 pahar vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Burta o cureţi, o speli şi o fierbi împreună cu […]

Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

Friptura de vaca impanată cu sos

Friptura de vaca impanată cu sos Ingrediente: 1 kg came macră de vită un pahar de ulei o căpăţână de usturoi 2-3 cepe 2-3 morcovi 50 g de bulion piper sare foi de dafin cimbru câteva linguri de vin alb   Mod de preparare: Carnea o desfaci într-o bucată cât mai lungă şi o împănezi […]

Muschi de vita umplut

Muschi de vita umplut

Muschi de vita umplut Ingrediente: muşchi de viţel sau vită 200 g ciuperci din conservă 100 g şuncă de porc slănină 500 g ceapă 100 g unt verdeaţă puţin piper sare după gust vin (coniac) 1 lingură făină Mod de preparare: Despici muşchiul în două, pe lung şi îl baţi uniform cu ciocanul de şniţele, […]

Aspic cu legume

Muşchi de vacă in aspic

 Muşchi de vacă in aspic Ingrediente: muşchi de vacă sare ulei legume aspic castraveciori gogoşari Mod de preparare: Se ia un muşchi de vacă, se sărează, se unge cu ulei şi se dă la cuptor, la foc tare, circa 30 min. Carnea friptă tre­buie să aibă suc înăuntru şi să păstreze culoarea roz. Se scoate […]

Limbă in aspic

Limbă in aspic

Limbă in aspic  Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat aspic castraveciori gogoşari Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare, se curăţă, se taie în felii subţiri şi se aranjează pe un platou, pe care s-a format mai înainte un postament din aspic tăiat în bucăţi mai mari. Se decorează după […]

Muşchi sote Stronganoff

Muşchi sote Stronganoff

Muşchi sote Stronganoff  Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 150 ml ulei 3 cepe o lingură făină o linguriţă boia dulce 100 g smântână 300 ml bulion 2 linguri muştar 500 g ciuperci (din conservă) 75 g unt 3-4 căţei de usturoi sare piper o legătură de pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Tai […]

Limba de vita

Limba cu sos tartar

Limba cu sos tartar din: limba de vaca, sare, zarzavat, sos tartar. Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos tartar   Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele. Se taie în felii […]

Limba de vita cu sos de smantana

Limbă cu sos de castraveciori

Limbă cu sos de castraveciori  Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos de castraveciori Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele. Se taie în felii subţiri, se aranjează pe un platou, iar […]