Vacuta cu rosii

Vacuta cu rosii

Vacuta cu rosii din: muschi de vita, unt, usturoi, patrunjel, oregano, bulion, sare, piper. Ingrediente: 4 felii groase de muschi de vita 2 linguri unt 2 catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingura oregano 500g rosii în bulion sare piper   Mod de preparare: Se condimenteaza carnea cu sare si piper si se […]

Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoi

Muschi de vita la gratar

Muschi de vita la gratar Ingrediente: 1kg muschi de vita 1 lingura unt 1/2lamâie 400g mustar picant 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se taie carnea în 8 felii mai groase si se bate putin cu ciocanul de snitele. Se unge apoi cu mustar pe ambele parti si se frige pe […]

Muschi de vita inabusit cu sote de morcovi

Muschi de vita cu piper verde

Muschi de vita cu piper verde Ingrediente: 400g muschi de vita 10g piper verde 50g unt 50ml ulei 100ml smantana 40ml coniac sare   Mod de preparare: Muschiul de vita se taie in patru felii de cåte 100 g. Se apasa ca sa se lipeasca ferm boabele de piper pe suprafetele feliilor si se prajesc […]

Friptura de vita cu salata de porumb

Friptura de vaca cu crema de castraveti

Friptura de vaca cu crema de castraveti Ingrediente: 100g castraveti 1 ceapa 1lingura de ulei masline 5 linguri de supa legume sare piper zeama de lamaie dupa gust 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura patrunjel tocat 50g friptura vita   Mod de preparare: Se curata castravetii se injumatatesc, se curata de seminte si se […]

Oua cu crenvursti

Crenvurşti de casă

Crenvurşti de casă din: carne de porc, vita, slanina, sare, boia de ardei dulce, piper, nucsoara, chimen, intestine de oaie. Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g slănină 1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper nucşoară chimen intestine subţiri de oaie   Mod […]

Salam de casa

Salam de casa

Salam de casa din: vita, porc, usturoi, sare, piper, intestine, boia. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Iaurt de casa (VIDEO) Paine de casa Cum se prepara Lebar de casa (VIDEO) Cum se prepara Cascaval de casa (VIDEO)   Ingrediente: 10 kg pulpă vită 10 kg piept de vită 10 kg carne de porc […]

Salata cu creier de miel

Mancarica de creier cu oua

Mancarica de creier cu oua din: creier de vita, oua, untura, ceapa, patrunjel, sare, piper, paprica.   Ingrediente: 1 creier vită 6 ouă 2 linguri untură (ulei) 2 cepe 1 legătură pătrunjel sare piper paprică   Mod de preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în untură până devine aurie. Se adaugă creierul bine grijit, […]

Ghiudem

Ghiudem

Ghiudem din: vaca, vier, chimen, usturoi, piper, osanza, slanina, mate de vaca, sare, vin. Ghiudem este un cârnat uscat și picant care este consumat din Balcani, în Orientul Mijlociu și Asia Centrală. Ghiudemul este format din carne tocată (de obicei carne de vită, dar carnea de porc sau de miel sunt folosite în unele rețete […]

Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia

Friptura novodnai

Friptura novodnai Ingrediente: 1 kg muschi de vita nucsoara piper pudra de usturoi usturoi zdrobit 100 ml coniac 250 g unt sare 1 kg ciuperci 3 rosii   Mod de preparare: Un kg muşchi de vită tăiat felii, bătut bine cu ciocanul, apoi presărăm peste muşchi: sare afumată, nucuşoară, piper, pudră de usturoi şi usturoi […]

Rulouri de orez cu pui

Rulouri din carne de vita

Rulouri din carne de vita din: carne, cabanos, cascaval, gogosari murati, morcovi, sare, piper, usturoi, suc de rosii, ulei.   Ingrediente: 1,2 kg carne 300 g cabanos 300 g caşcaval 3 gogoşari muraţi 3 morcovi fierţi sare piper usturoi suc de roşii ulei   Mod de preparare: Se porţionează carnea, se bate cu ciocanul, se […]

Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

Friptura de vacuta la tava

Friptura de vacuta la tava Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 1 morcov 1 căţel de usturoi sare piper cimbru ulei suc de roşii sau pastă tomată foi de dafin 100 ml vin   Mod de preparare: Carnea se spală, se taie zgârciurile şi se pune în cratiţă să fiarbă cu toate ingredientele amintite, se […]

Hochzeitssuppe (Supa de vita)

Supa din coada de vita cu mujdei si smantana

Supa din coada de vita cu mujdei si smantana din: coada de vita, apa, telina, patrunjel, morcov, ceapa, sare, mujdei de usturoi, smantana, taitei.   Ingrediente: 1 bucată de coadă de vită (circa 1/2 kg) 2 l apă zarzavat pentru supă (ţelină, pătrunjel, morcov, ceapă) sare, muj­dei de usturoi smântână numai tăieţei   Mod de […]

Ruladă delicioasa de creier

Creier gratinat cu sos alb cu garnitura de cartofi ducesa

Creier gratinat cu sos alb cu garnitura de cartofi ducesa din: creier de vit, faina, unt, lapte, oua, sare, piper, cascaval, otet, cartofi. Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă 3 linguri de făină 100 g unt 1 pahar lapte 3 ouă sare piper 60 g caşcaval 1 lingură de oţet 400 g cartofi   Mod […]

Ciorba delicioasa de burta

Ciorba delicioasa de burta

Ciorba delicioasa de burta din: burta, os, galbenusuri, otet, sare, piper, smantana, foaie de dafin, ceapa, zarzavat, faina, ulei, gogosari in otet.   Ingrediente: 1,400 kg  burtă de vacă 1 os de vacă 2 gălbenuşuri 2 linguri de oţet sare piper 2 linguri de smîntînă 1 foaie de dafin 1 ceapă 150 g zar­zavat 1 […]

Friptura de vita cu taietei

Friptura de vita in sos de bere

Friptura de vita in sos de bere Ingrediente: 1 kg carne de vită fără os 2 linguri de roşii decojite şi zdrobite 500 ml supă de carne (preparată din 500 ml apă şi un cub condimente) 1 ardei gras ulei 2 foi de dafin 500 g ceapă tă­iată cubuleţe 1 ardei capia chimen 500 ml […]

Friptură rece cu hrean

Sfaturi: Despre friptură

  • Friptura de vită o baţi bine, ca pentru şniţel, apoi o ungi cu ulei şi cu muştar (dacă-ţi place) şi o laşi la frigider jumătate de oră, să se frăgezească. îi pui apoi sare, piper şi alte condimente după gust şi o frigi pe gră­tar. Când e gata o ungi fierbinte cu un […]

Friptura cu cartofi prajiti

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi din: carne de vitel, ulei, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, sare, piper, boia dulce, cartofi.   Ingrediente: 1,200 kg carne de viţel 80 g ulei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe sare piper boia dulce 500 g cartofi   Mod de preparare: […]

Antricoate de miel cu usturoi

Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez

Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez Ingrediente: 1,400 kg antricot de vită sare piper 0,250 l lapte 2 gălbenuşuri 100 g unt 50 g şvaiţer sau caşcaval ras 500 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 350 g morcovi 250 g mazăre fină 150 g arpagic 1 lingură […]

Antricot de vita cu sos de branza

Antricoate la tigaie cu garnitură de bureţi sotaţi şi găluşte de cartofi

Antricoate la tigaie cu garnitură de bureţi sotaţi şi găluşte de cartofi Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă sare piper 2 cepe 1 linguriţă de boia 200 g roşii puţin zahăr 80 g costiţă 400 g bureţi 300 g cartofi 2 ouă 1 lingură de făină 120 g unt sau ulei 1/2 pahar de vin […]

Antricoate la tigaie cu ouă jumări

Antricoate mexicane la tigaie cu ouă jumări cu garnitură de legume natur

Antricoate mexicane la tigaie cu ouă jumări cu garnitură de legume natur Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă mici (7 bucăţi) 5 ouă 2 fire de ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de pătrunjel 4 fileuri de anşoa 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă mică 120 g […]

retete

Muşchi la cuptor parizian cu garnitură de legume sotate şi sos lionez

Muşchi la cuptor parizian cu garnitură de legume sotate şi sos lionez din: muschi de vita, sparanghel, andive, fasole, mazare, morcovi. Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g andive 300 g fasole fidea 300 g mazăre fina 300 g morcovi 1 conopidă 120 g unt sare piper   Mod […]

Stufat traditional de miel

Stufat dobrogean din carne de vită

Stufat dobrogean din carne de vită din: carne de vita, ceapa, morcovi, ardei grasi, usturoi, rosii, cartofi, marar, ulei de masline, bulion de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500g carne de vită tăiată cuburi 2 cepe mari, tocate 2 morcovi, tăiați rondele 2 ardei grași, tăiați în fâșii 2 căței de usturoi, mărunțiți 400g roșii tocate […]