Vrabioara la tava
PrinteazaVrabioara la tava
- 1,5 kg carne
- 2 linguri unt
- 1 jumatate ceaşcă zeamă de carne
- sare
- piper
- 1 linguriţă hrean ras
Mod de preparare:
Curăţăm carnea înlăturand tendoanele şi grăsimea de prisos. Nu spălăm carnea, o ştergem numai cu şervetul şi o legăm cu sfoară. Punem vrăbioara la tavă cu grăsimea în jos şi turnăm deasupra untul fierbinte. Dăm la cuptor încins. După ce s-a rumenit pe o parte, întoarcem friptura, apoi o sărăm.
Domolim focul şi lăsăm carnea să se frigă, stropind-o neapărat, din cand în cand, cu sosul care se strange în tavă. Dacă nu este destul sos, adăugăm zeamă de carne. Scoatem tava, desfacem sforile, lăsăm vrăbioara să se răcorească puţin, ca să putem tăia felii egale.
Garnisim friptura cu cartofi prăjiţi, gulii şi morcovi în zeamă de carne concentrată, fasole verde, mazăre verde, varză de Bruxelles sau conopidă. Aşezăm aceste garnituri în grămăjoare, în jurul farfuriei lungi cu friptură.
Presărăm hrean ras pe oase. Luăm grăsimea de pe sos şi turnăm sosul peste friptură înainte de a servi la masă. Sosul rămas îl punem într-o sosieră.
Pofta buna!