Vrabioara la tava

Printeaza

Vrabioara la tava

Ingrediente:Vrabioara la tava

  • 1,5 kg carne
  • 2 linguri unt
  • 1 jumatate ceaşcă zeamă de carne
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă hrean ras

Mod de preparare:

Curăţăm carnea înlăturand tendoanele şi grăsimea de prisos. Nu spălăm carnea, o ştergem numai cu şervetul şi o legăm cu sfoară. Punem vrăbioara la tavă cu grăsimea în jos şi turnăm deasupra un­tul fierbinte. Dăm la cuptor încins. După ce s-a rumenit pe o parte, întoarcem frip­tura, apoi o sărăm.

Domolim focul şi lăsăm carnea să se frigă, stropind-o neapărat, din cand în cand, cu sosul care se strange în tavă. Dacă nu este destul sos, adăugăm zeamă de carne. Scoatem tava, desfacem sfo­rile, lăsăm vrăbioara să se răcorească puţin, ca să putem tăia felii egale.

Garnisim friptura cu cartofi prăjiţi, gu­lii şi morcovi în zeamă de carne concen­trată, fasole verde, mazăre verde, varză de Bruxelles sau conopidă. Aşezăm aceste garnituri în grămăjoare, în jurul farfuriei lungi cu friptură.

Presărăm hrean ras pe oase. Luăm gră­simea de pe sos şi turnăm sosul peste friptură înainte de a servi la masă. So­sul rămas îl punem într-o sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.