retete

Turnedou cu ciuperci

Turnedou cu ciuperci Ingrediente: 500 g pulpă sau vrăbioară de vită (viţel sau mânzat) 150 g caşcaval 1 roşie mare 150 g ciuperci din conservă 4 felii de pâine cu seminţe 3-4 căţei de usturoi 1 pahar cu bere sare, cimbru, ulei Preparare: Impănezi pulpa cu usturoi. O dai la cuptor 40 de minute, în […]

retete

Supa de carne cu stafide

Supa de carne cu stafide Ingrediente: 1 rasol de vacă 200 g stafide zarzavat de supă (morcov, ţelină, ceapă) 1/2 lămâie 1 ou 1 pahar smântână sare. Preparare: Carnea se pune la fiert în apă rece şi se spumuieşte. Se fierbe descoperit, până ce carnea este aproape pătrunsă, se adaugă zarzavatul curăţat şi se lasă […]

retete

Rulouri si fripturi

Rulouri si fripturi Ingrediente Pentru rulouri: 1 ceapă 3 căţei de usturoi 600 g carne tocată de vită 1 linguriţă de cimbru 1 linguriţă boia de ardei,dulce 1 lingură praf de supă sare, piper Pentru fripturi: 3 linguri pesmet 1/2 linguriţă seminţe de anason 1 roşie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g brânză […]

Gulas cu inima de vita

Gulas picant

Gulas picant Ingrediente: 700 g carne de vită sau mânzat 2-3 linguri unt o ceapa 2 ardei graşi 3-4 roşii 200 g suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml vin alb o linguriţă boia iute de ardei 1 ardei iute sare piper 200 g smantana Preparare: Carnea se spală, se curăţă de […]

Fasole verde cu carne

Mancare de fasole verde cu carne

Mancare de fasole verde cu carne Ingrediente 1 borcan mare de fasole verde 500 g carne pentru tocat de vită şi de porc 2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g roşii decojite în suc de roşii 2-3 linguri de ulei 2-3 linguri de vin 1 legătură de pătrunjel 1/2 linguriţă de sare piper măcinat […]

retete

Tocana bulgareasca de vita

Tocana bulgareasca de vita Ingrediente: 2 kg came vită fără os 100 ml ulei de floarea-soarelui 7 cepe potrivite 12 căţei usturoi 10 foi de dafin 1 1/4 lingură coajă de lămâie 1 1/4 lingură cimbru uscat 3 linguri boia dulce câte 2/3 linguriţă de: boia iute, sare şi piper 1/2 cană vin roşu sec […]

retete

Papiote din carne de vita la tava

Papiote din carne de vita la tava Ingrediente: 6 şniţele de vită 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri de muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline 10 cl de vin alb 3 fire de pătrunjel 500 g morcovi noi 500 g cartofi noi mici 150 g arpagic sare, piper Preparare: Se bate […]

Cartofi umpluţi

Cartofi umpluţi

  Cartofi umpluţi Ingrediente: 12 cartofi noi 400 g carpaccio de vită 1 borcan de pastă neagră tapenade 80 g fâşii de parmezan 3 fire de busuioc ulei de măsline sare piper măcinat Preparare: Se curăţă cartofii şi se fierb 20 de minute în apa în care, în prealabil, după ce a dat în primul […]

Tocana de vita picanta

Tocana de vita cu cartofi

Tocana de vita cu cartofi Ingrediente: 600 g pulpă de vită 500 g cartofi 3-4 linguri cu pastă de tomate 500 ml supă de oase sau de legume 2-3 roşii 3 cepe 1 morcov ulei cimbru sare piper Preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Stinge cu supă, după care pune carnea de vită […]

retete

Muschi la tavă cu cartofi

Muschi la tavă cu cartofi Ingrediente: 1 kilogram muşchi de vită 1 kilogram cartofi mici rozmarin 6 linguri de vin roşu demidulce 3-4 căţei de usturoi un cubuleţ de unt sare piper 4-5 linguri ulei de măsline 1 lingură de miere Preparare: Se curăţă muşchiuleţul de vită şi se pune la fiert cu sare şi […]

Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor

Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor

Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor din: gogosari, ceapa, muschiulet de vita, sare, piper, rozmarin, smantana, miere, unt, ulei de masline. Ingrediente: 6 gogoşari 3-4 cepe 600 g muşchiuleţ de vită sare piper rozmarin 3-4 linguri de smântână 2 linguri de zahăr sau miere 50 g unt 4 linguri de ulei de măsline Preparare: […]

retete

Meniu picant cu ardei

Meniu picant cu ardei Ingrediente 600 g ardei gras 1 ceapă mare (sau 3 cepe mici) 2 linguri ulei 500 g carne tocată de vită sare, piper câte 1 lingură chimen şi boia de ardei dulce 500 ml supă 250 g boabe de porumb (cutie) 500 ml roşii pasate (pachet) puţin sos Tabasco 1 legătură […]

Terina cu fistic si carne

Terina de vita in frunze de praz

O reteta de terina de vita cu morcovi, gulii, foid e gelatina, rosii, sare si piper. Ingrediente: 5 fire de praz 1 cub de concentrat de supă de vacă 600 g carne de vită fiartă 3 morcovi fierţi 3 gulii fierte 6 foi de gelatină 3 roşii sare piper Preparare: Se separă părţile albe ale […]

Saltimbocca

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana Ingrediente: 8 buc. carne de vită sau porc pentru friptură (circa 600 g) câte 1 lingură unt şi ulei 8 frunze de salvie 8 felii de prosciutto crudo sare, piper 125 ml vin alb sec Preparare: Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, încingeţi untul şi uleiul, căliţi salvia 1 […]

Chiftele din branzeturi

Chiftele dulci- acrisoare

Chiftele dulci- acrisoare Ingrediente: 50 g pesmet 700 g carne tocată de vită 2 cepe 2 ouă sare, piper, ulei Pentru sos: 1 lingură cu făină 75 ml sos de soia 75 g zahăr brun 75 ml oţet de soia 50 g bulion Preparare: Amestecă bine carnea tocată cu ouăle, sare, piper, pesmet şi ceapă […]

retete

Ras Asfour

Ras Asfour Ingrediente: carne de vită-200 g ceapă-50 g sos de rosii-20 g ulei de măsline-20 g condimente-5 g   Mod de preparare: Se taie carnea de vită julienne şi se trage în tigaie timp de 5-10 minute. Intr-o altă tigaie se prăjeşte ceapa în ulei. La final, carnea de vită şi ceapa prăjită se […]

Filet de boeuf Wellington

Filet de boeuf Wellington

Filet de boeuf Wellington Ingrediente: 1,2 kg fileu de vita 125 g unt 2 pachete de aluat frantuzesc 1 cutie mare de ciuperci 10 g trufa (optional) cutie mica de paté de foie gras 1 pahar de Madera (sau Porto), 1 paharel de cognac 1 ou sare, piper, nucsoara   Mod de preparare: Se presara […]

retete

Muschi de vita in foietaj cu umplutura de ciuperci si clatite

Muschi de vita in foietaj cu umplutura de ciuperci si clatite din: muschi de vita, foietaj, ulei, ou, sare, piper, faina, lapte, ou, patrunjel, sare, ciuperci, pesmet.   Muş­chi de vită Wellington Ingrediente: 700 g muşchi de vită 350 g foietaj trei linguri ulei un ou sare, piper Ingrediente pentru clătitele cu pătrunjel 50 g […]

retete

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale din: morcovi, margarina, sare, piper, portocala, miere, busuioc, sare, piper, muschi de vita, ulei.   Ingrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare, piper 1 portocala (250 g) 1 lingura de miere, cateva frunzulite de busuioc sare, piper 4 felii antricot sau muschi de […]

Rulada de vita – Brociolone

Rulada de vita – Brociolone din: morcov, ceapa, telina, frunze de dafin, oregano, rosii, sare, piper, firimituri, patrunjel, usturoi, oua, branza, parmezan, carne de vita. Ingrediente: sos: un morcov o ceapa o radacina telina o telina frunze de dafin oregano 300 grame rosii sare, piper, ulei umplutura: 100 grame firmituri piine o lingurita patrunjel tocat un […]

retete

Carne de vita cu sparanghel verde

Carne de vita cu sparanghel verde din: file de vita, amidon, sos de soia, sherry, boia iute, sparanghel, ulei, supa de pasare, amidon, piper, zahar. Poate te intereseaza si Tocana de vita cu legume si verdeata Ingrediente: 400 g file de vita 1 lingurita cu amidon 1 lingurita cu sos de soia 1 lingurita cu […]

retete

Salata cu paste si carne tocata

Salata cu paste si carne tocata din: ardei iute, paste, sare, ulei de masline, ceapa, carne tocata de vita, piper, ketchup, ardei grasi, otet din vin rosu, piper, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 4 ardei iuti la borcan 250 g paste Sare 6 linguri ulei de masline 1 ceapa 400 g carne tocata de vita […]

chiftelute marinate

Chiftelute marinate

O reteta delicioasa de chiftelute marinate din: carne de vita, carne de porc, rosii, faina, zahar tos, ulei de masline, paine, ceapa, ou, usturoi, patrunjel, dafin, sare, piper, malai si muraturi. Ingrediente: 300 g carne de vita 300 g carne de porc 600 g rosii 50 g faina 30 g zahar tos 30 ml ulei […]