Limba de vita cu sos de smantana

Limbă cu sos de castraveciori

Limbă cu sos de castraveciori  Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos de castraveciori Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele. Se taie în felii subţiri, se aranjează pe un platou, iar […]

Fricando de viţel

Fricando de viţel  Ingrediente: carne de viţel aspic (facultativ) sare Mod de preparare: Bucata de carne de viţel se sărează, se frige şi se ser­veşte întreaga bucată ca o piesă, sau tăiată în felii. Se poate servi şi în aspic, ca muşchiul de vacă.   Pofta buna!

retete

Creier de vacă fiert

Creier de vacă fiert din: creier, ceapa, foi de dafin, piper, sare.   Ingrediente: creier ceapă foi de dafin piper sare   Mod de preparare: Se ţine creierul cîteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert într-un vas cu apă clocotită adău­gind ceapă, foi de dafin, piper şi […]

retete

Limbă cu măsline si sos de rosii

Limbă cu măsline si sos de rosii din: limba, masline, sos de rosii, arpagic, lamaie, vin, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, zarzavat. Ingrediente: 800 g limbă 150 g măsline 1 kg sos de roşii 400 g arpa­gic 1/2 lămîie 50 g vin 1/2 fir cimbru 1 foaie de dafin sare piper zarzavat   Mod […]

retete

Biftec tartar

 Biftec tartar din: muschi de vaca, oua, verdeata, piper, ceapa, unt, boia de ardei, sare. Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 5 ouă 1 legătură verdeaţă 2 g piper pisat 200 g ceapă 60 g unt 5 g boia de ardei 25 g sare   Mod de preparare: Muşchiul de vacă se curăţă de grăsime […]

retete

Chiftele de carne de porc si de vaca

O reteta de chiftele cu carne de vaca, carne de porc, piper, ceapa, franzela, cartofi, verdeata, sare, ou, faina si ulei. Ingrediente: 400 g carne de vacă 200 g carne de porc 200 g fran­zelă 1 g piper 100 g ceapă 200 g cartofi 1 legătură verdeaţă sare 1 ou făină ulei Mod de preparare: […]

Muşchi de vacă tocat rece

 Muşchi de vacă tocat rece Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 200 g franzelă 3 ouă sare piper 200 g slănină opărită 3 ouă fierte tari 1 prapur ulei salată de cartofi Mod de preparare: Carnea de vacă fragedă, de la capul muşchiului, se trece de două ori prin maşina de tocat, împreună cu cepele […]

Pulgogi

Muşchi de vacă pe salată a la rus

Muşchi de vacă pe salată a la rus Ingrediente: 0,500 kg muşchi de vacă 150 g aspic 100 g maioneză 0,750 kg salată a la rus 2 gogoşari sare ulei   Mod de preparare: Muşchiul de vacă se curăţă de pieliţă, se sărează, se unge cu ulei şi se pune la fript în cuptor bine […]

Muschi de vita in sos de vin rosu

Muşchi de vacă glasat

Muşchi de vacă glasat  Ingrediente: 750 g carne 150 g costiţă 100 g vin 1 g piper glace 250 g arpagic 250 g morcov şi ţelină 100 g mazăre 100 g ceapă 1/2 picior de viţel sau 10 g gelatină sare ulei o foaie do dafin   Mod de preparare: Se ia o bucată de […]

retete

Rasol de vita cu ardei copti

O reteta simpla de rasol de vita cu ardei copti din: carne, zarzavat de supa, cartofi, varza si sare. Ingrediente: 1,250 kg carne zarzavat de supă 6 cartofi mijlocii 1/4 varză sare   Mod de preparare: Pui rasolul la fiert într-o oală cu apă clocotită şi iei spuma de deasupra de câte ori e nevoie. […]

Aperitiv cu ansoa si cascaval

Biftec cu conopida

Biftec cu conopida Ingrediente: 1 kg carne de vită 2-3 ouă 1 conopidă nu prea mare 200 g brânză de vaci 70 g smântână sare piper   Mod de preparare: Dai carnea prin maşina de tocat, o amesteci cu două ouă, sare, piper. Aşezi într-un vas termorezistent (care, în prealabil, a fost uns cu ulei) […]

Gulas de inima sau uger de vita

Gulas de inima sau uger de vita

Gulas de inima sau uger de vita Ingrediente: 750 g inimă sau uger de vacă 1 lingură făină 1 ceapă 2-3 linguri unt sau ulei 1 lingură pastă de roşii 1 vârf de cuţit de piper sare   Mod de preparare: Speli bine carnea şi o tai în cuburi mici, pe care le prăjeşti puţin […]

Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita Ingrediente: 4 porţii de muşchi de vită, de circa 150 g fiecare Mod de preparare: 100 g costiţă slabă o tai în cuburi mici, o pui la înăbuşit cu 20 g grăsime (unt, margarină) şi adaugi o ceapă mijlocie tocată mărunt. După ce costiţa devine sticloasă adaugi 40 g făină […]

Stufat traditional de miel

Stufat cu carne de vita

Stufat cu carne de vita Ingrediente: 200 g carne fiartă de vită 60 ml ulei 1 ceapă mijlocie 20 ml bulion 60 g usturoi verde şi verdeaţă   Mod de preparare: Fierbi înăbuşit ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Adaugi bulionul şi mai fierbi şi cu carnea fiartă. La sfârşit adaugi verdeaţă.   Pofta buna!

Carne de vita cu smantana

Carne de vita cu smantana

Carne de vita cu smantana Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe (sau 3 legături ceapă verde) 50 g făină 1 kg verză murată un căţel de usturoi 200 g smântână sare chimen boia ulei supă de carne   Mod de preparare: Căleşti ceapa în ulei, presari boia, chimen şi sare (după gust) şi […]

Ciorba de vacuta cu tarhon si leustean

Ciorba de vacuta cu tarhon si leustean

Ciorba de vacuta cu tarhon si leustean din: carne de vacuta, conopida, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei, otet, bulion, sare, condimente, piper alb, tarhon, leustean, usturoi.   Ingrediente: 1/4 kg carne de vacuta 1 conopida mica 1 ceapa mica 2 morcovi mici 1 patrunjel mic 1 ardei verde mic 1 lingura otet 3 linguri bulion sare […]

retete

Muschi de vita cu ciuperci

Muschi de vita cu ciuperci Ingrediente: muschi de vita – 0,900 gr. ulei de floare – 0,100 ml. unt – 0,100 gr. faina – 0,020 gr. pasta de tomate – 0,015 gr. vin rosu – 0,200 ml. vin alb – 0,100 ml. supa de oase – 0,200 ml. ciuperci – 0,150 gr. morcovi – 0,030 […]

retete

Ciorba ardeleneasca de perisoare

Ciorba ardeleneasca de perisoare din: oase de porc, carne tocata, ou, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei gras, zeama de varza, smantana si leustean. Ingrediente: oase porc carne tocata porc si vita ou ceapa morcov telina patrunjel radacina ardei gras rosu si verde morcov zeama de varza sau bors smintina leustean   Mod de preparare: Se […]

Tocana haiduceasca de miel

Tocana de ficat de vita ardeleneasca

Tocana de ficat de vita ardeleneasca Ingrediente: 300 g ficat de vită 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată 300 g bureţi 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1/2 lingură făină 5 linguri ulei 50 ml vin piper sare   Mod de preparare: Bureţii, curăţaţi şi spălaţi în mai multe ape, îi tai […]

Chiftelute din burta de vita

Chiftelute din burta de vita

Chiftelute din burta de vita din: burta, franzela, oua, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 500 g burtă 2 felii franzelă 2 ouă 50 g făină 100 g ceapă 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel verde piper sare după gust 150 ml ulei 1 os cam de 1 kg   Mod de preparare: Burta, […]

Ghiudem cu vin

Ghiudem uscat si iute

Ghiudem uscat si iute din: carne de oaie, carne de vita, boia iute, sare, piper, cimbru, ardei iute, intestin de vita. Ghiudem este un cârnat uscat și picant care este consumat din Balcani, în Orientul Mijlociu și Asia Centrală. Ghiudemul este format din carne tocată (de obicei carne de vită, dar carnea de porc sau […]

Muschi de vita inabusit cu sote de morcovi

Muschi de vită

Muschi de vită Ingrediente: 600-700 g muşchi de vită 150 g ulei o lingură ceapă tocată 1 linguriţă boia 400-500 g cartofi 2 ardei graşi 2-3 linguri bulion sare piper 1 lingură de unt fierbinte pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Taie muşchiul în felii de grosimea unui degît, pe care le baţi puţin […]

Rasol de vita cu usturoi si tarhon

Rulada din rasol de vita

Rulada din rasol de vita Ingrediente: 1 kg carne de vita fara os 4-5 boabe de piper sare 1 lingura condimente 4 catei de usturoi   Mod de preparare: Carnea se sareaza, se ruleaza si se leaga cu ata ca muschiul tiganesc. Se pune in apa clocotita cu condimente, piper si usturoi si se fierbe […]

Rulouri de vita cu bacon si rosii

Rulouri de vita cu bacon si rosii

Rulouri de vita cu bacon si rosii Ingrediente: 800 g muschi de vita 8 felii subtiri de bacon 8 felii de cascaval 2-3- linguri ulei 6-8 rosii foarte mici 3-4- linguri de vin rosu demidulce sare piper   Mod de preparare: Muschiuletul de vita se portioneaza in 4-5 bucati si se bate cu ciocanul de […]

Rulou de vită

Rulouri de vita cu legume

Rulouri de vita cu legume Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 200 g şunculiţă ardelenească 1 ou 50 g de unt o ceapă o felie de pâine 100 g mazăre un gogoşar si un morcov o ţelină un praz   Mod de preparare: Se taie pulpa de vită în strat şi se bate ca să […]

Muşchi în sos vânătoresc

Muşchi de vită cu sos de coniac şi cartofi ţărăneşti cu rozmarin

Se ia o bucată de muşchi de vită, se spală şi se curăţă de pieliţe. Se face un baiţ din sos de soia, sos Winchester (un sos englezesc), puţină ceapă, câteva rondele de morcovi şi un păhărel de coniac, în care se pune muşchiul de vită şi se lasă la fezandat aproximativ douăzeci de minute. […]

Salam de vită cu salată verde şi hribi

Salam de vara

Salam de vara din: carne de vita, carne de porc, slanina, cartofi, lapte, zahar, piper, sare, boia si usturoi   Ingrediente: 5 kg carne de vită tocată 5 kg carne de porc tocată 2 kg slănină proaspătă tocata 3 kg cartofi fierţi în coajă şi apoi curăţaţi şi daţi prin maşina cu sită măiuntă de […]

Friptura de vita in stil mediteranean

Friptura de vita

Intr-o tigaie cu puţin ulei pune să se călească 3-4 cepe tăiate peştişori. Apoi taie 6 felii bune de carne şi pune-le în tigaie peste ceapă. Lasă-le să se prăjească puţin împreună. Adaugă şi 3-4 ardei sau gogoşari, 4-5 roşii sau bulion şi lasă tigaia acoperită cu un capac până se prăjeşte carnea. La sfarsit […]

File de vită cu smochine

File de vită cu smochine

File de vită cu smochine Ingrediente: 4 bucăţi de file de vită 4 felii de foie gras 6 smochine 50 ml coniac 50 ml suc de portocale 2 steluţe de anason 100 ml frişca lichidă 30 g unt 1 lingură de făină sare, piper măcinat   Mod de preparare: Se dau feliile de fois gras […]

Rulada de carne tocata cu branza

Rulada de antricot cu fasole

Rulada de antricot cu fasole Ingrediente: 1 kg antricot de vacă 250 g carne tocată de vacă 1 ceapă mare piper cimbru 2 ouă 200 g fasole boabe 250 ml suc de roşii   Mod de preparare: Antricotul de vacă se taie pe jumătate, apoi se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează, se adaugă […]

Castraveti inabusiti cu carne tocata

Castraveti inabusiti cu carne tocata

O reteta de castraveti inabusiti cu carne tocata de vita, ceapa, slanina, ulei, sare, piper, praf de curry, zeama de legume si marar. Ingrediente: 30 g slanina 2 cepe 4 castraveti mijlocii inabusiti 1 lingura rasa de ulei 400 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 1 lingurita praf de Curry 125 ml […]

Sote de văcuţă

Sote de văcuţă

Sote de văcuţă Ingrediente: 1 kg pulpă de vacă 200 g costiţă afumată 300 g ciuperci 4 cepe 300 g roşii 2 morcovi 5 cartofi 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Taie carne cubuleţe şi pune-o la prăjit în ulei. După ce s-a prăjit, […]