Rulada din carne de vita

Printeaza

Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

Ingrediente:

  • 4 porţii de muşchi de vită, de circa 150 g fiecare

Mod de preparare:

100 g costiţă slabă o tai în cuburi mici, o pui la înăbuşit cu 20 g grăsime (unt, margarină) şi adaugi o ceapă mijlocie tocată mărunt. După ce costiţa devine sticloasă adaugi 40 g făină şi amesteci mereu; prăjeşti făina având grijă să nu se rumenească.

In acest moment adaugi treptat 1/2 l lapte rece. Sosul îl fierbi la foc mic circa 20 de minute, amestecând să nu se prindă. îi potriveşti gustul cu suc de lămâie şi sare. Când sosul se răceşte uşor adaugi 100 g şvaiţer ras şi 2 ouă fierte tari, tocate.

Această umplutură o întinzi uniform peste feliile de carne bătute uşor, îndoi puţin marginile şi rulezi formând mici rulade. înfăşori ruladele cu aţă albă de bumbac, le rumeneşti în grăsime şi le laşi să se înăbuşe în vasul acoperit, adăugând din când în când puţină apă.

După ce canea s-a înmuiat, dregi sosul format cu 100 g smântână amestecată cu 1/2 linguriţă de făină. Laşi să dea o dată în clocot şi eventual potriveşti de sare.

Sosul poate fi servit separat sau poate fi turnat peste ruladele aşezate pe platou. Sosul cu ruladele le serveşti împreună cu piure de cartofi şi salate verde ori salată de castraveti sau de roşii.

Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.