Tocanita de vita cu legume

Printeaza

Tocanita de vita cu legume din: carne de vita, rosii, radacina de pastarnac, cartoficeapa, frunze de telina, vin rosu sec, supa de vita, ulei, usturoi, piper, faina, cimbru, sare.

Carnea de vita este bogata in proteina si este potrivita pentru pranz sau cina. Este o bună sursă de fier heme, care este ușor absorbit de organism. Fierul este esențial pentru formarea hemoglobinei din sânge, care transportă oxigenul către celule.

Conține o serie de vitamine din complexul B, cum ar fi B12, B6, niacină (B3), riboflavină (B2) și tiamină (B1). Aceste vitamine sunt esențiale pentru metabolismul energetic și sănătatea sistemului nervos.

timp de preparare 45 minute, timp de gatire 45 minute, 3-4 portii

Tocanita de vita cu legume:

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vita
  • 2 rosii maruntite
  • 2 radacini pastarnac, maruntit
  • 2 cartofi, maruntiti
  • 1 ceapa, maruntita
  • Frunze de telina, tocata
  • 240ml vin rosu sec
  • 1.5l supa de vita
  • Ulei
  • 2 catei usturoi, maruntit
  • 1/2 lingurita piper
  • 10gr faina
  • 2 lingurite faina amestecata cu 30ml apa
  • 1/2 lingurita cimbru tocat
  • Sare, dupa gust

 

Mod de preparare:

Fierbeti carnea de vita maruntita in apa timp de 45 minute. Scoateti carnea si pastrati supa deoparte.

Dati carnea cu faina si sare. Incalziti ulei si rumeniti carnea pe toate partile. Transferati pe o farfurie si pastrati deoparte.

In aceeasi tigaie adaugati usturoi si gatiti 1 minut, apoi adaugati ceapa, rosiile, pastarnac si cartofi si rumeniti.

Incorporati telina si amestecati. Turnati peste supa si vinul. Gatiti 45 minute.

Presarati cu cimbru si serviti.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Retete

Tocăniță de carne de vită cu ardei gras

Tocăniță de carne de vită cu ardei gras din: carne tocata de vita, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ardeii grași adaugă o notă dulce și o textură crocantă, iar combinația cu carnea de vită și aromele condimentelor oferă o explozie de gust. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 2 ardei […]

 

Tocanita de vita cu tarhon

Tocanita de vita cu tarhon

Tocanita de vita cu tarhon din: carne de vita, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ulei, mustar, sare, cimbru, tarhon. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 morcovi 5 cartofi o rădăcină ţelină mică o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel 4 linguri ulei de măsline 2 cepe boabe de muştar sare cimbru tarhon   Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.