Pui copt cu legume

Printeaza

Pui copt cu legume din: pui, cartofi, morcovi, ceapa, ardei, usturoi, ulei de masline, unt, cimbru, busuioc, sare, piper.

Această rețetă de pui copt cu legume este ușor de preparat și oferă o masă sănătoasă și delicioasă. Legumele coapte alături de pui sunt bogate în arome și nutrienți, iar uleiul de măsline și untul adaugă o textură bogată și un gust minunat.

 

Ingrediente:

  • 1 pui întreg (aproximativ 1,5 – 2 kg)
  • 4-5 cartofi mari, curățați și tăiați cuburi
  • 3 morcovi, curățați și tăiați în bucăți
  • 2 cepe mari, tăiate în sferturi
  • 1 ardei roșu, tăiat în fâșii
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de unt topit
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • Sare și piper, după gust

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 190°C. Spălați și curățați bine puiul, apoi ștergeți-l cu șervețele de hârtie.

Într-un castron mic, amestecați uleiul de măsline, untul topit, usturoiul zdrobit, cimbrul și busuiocul. Ungeți puiul cu acest amestec, asigurându-vă că se acoperă uniform.

Condimentați puiul cu sare și piper după gust.

Așezați puiul într-o tavă mare de copt și înconjurați-l cu cartofi, morcovi, ceapă și ardei.

Coaceți puiul în cuptor timp de aproximativ 1 oră și 30 de minute sau până când pieptul puiului atinge o temperatură internă de 75°C și sucul care curge din carne este clar. Asigurați-vă că roșiile sunt rumenite și legumele sunt moi.

După ce este gata, scoateți puiul din cuptor și lăsați-l să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a-l tăia.

Tăiați puiul în bucăți și serviți-l alături de legumele coapte.

Valori nutriționale aproximative (pe porție):

  • Calorii: 400-450 kcal
  • Carbohidrați: 20-25 g
  • Proteine: 30-35 g
  • Grăsimi: 20-25 g

 

 

Poftă bună!

 

 

 


poate iti place si:

Friptură cu ardei copţi şi sos de coriandru

Pui copt cu tarhon

Pui copt cu tarhon din: smantana, mustar, usturoi, supa de pui, pulpe de pui, cartofi, fasole, miere, tarhon. Ingrediente: 4 linguri de smântână fermentată foarte grasă 2 linguri de muştar cu boabe 2 căţei de usturoi pisaţi 150 ml supă de pui 8 pulpe de pui superioare şi inferioare, cu piele 500 g de cartofi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.