Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz

Printeaza

O reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi, rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi, crevete, homar si fileuri de peste.

 

Ingrediente: Supă de fructe de mare

  • 1/2 cană de ulei de măsline
  • 5 şi 1/2 linguri de unt
  • 8 căţei de usturoi întregi
  • 6 roşii mari, tăiate
  • două cepe medii, tăiate
  • 1/2 de lingură de oregano uscat
  • 1/2 fir de ţelină cu tot cu frunze
  • 30 fire de coriandru
  • o linguriţă de piper proaspăt măcinat
  • sare
  • două capete de peşte (de preferat biban)
  • 7 litri de apa
  • 4 crabi întregi si 4 crabi tocaţi, cu tot cu carapace
  • 48 crevete curăţate
  • 6 cozi de homar, fiecare tăiată în trei
  • 10 fileuri de peşte, fiecare de câte 50 g

 

Mod de preparare:

Se încing untul şi uleiul într-o tigaie. Se călesc 4 căţei de ustu­roi până când devin maronii, apoi se scot din tigaie.

Intr-un blender sau într-un mixer se mixează roşiile cu cei 4 căţei de usturoi rămaşi şi ceapa.

Se pun ingredientele în tigaie şi se condi­mentează cu oregano, ţelină, pătrunjel, piper şi sare.

Se lasă pe foc până când grăsimea iese la suprafaţă, cam 30 de minute, iar sosul se îngroaşă.

Se adaugă capetele de peşte, apa şi se lasă să fiarbă 30 de minute.

Se pun crabii, crevetele, cozile de homar şi se mai lasă pe foc încă 20 de minute.

Se verifică gustul şi se scot ţelina, coriandrul şi capetele de peşte.

Inainte de servire se adaugă fileurile de peşte şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.

Când se serveşte, se pune supa într-un cas­tron şi apoi din el se toarnă în farfurii.

 

Supă de fructe de mare

Poftă bună!

 


 

poate te intereseaza si:

Supa de rosii cu fructe de mare

Supa de rosii cu fructe de mare

Supa de rosii cu fructe de mare din: file de peste, scoici, creveti, ceapa, fenicul, usturoi, fulgi de ardei rosu, vin alb sec, rosii, supa, ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste 1 kg scoici 8 creveti, decorticati 1/2 kg scoici fara cochilie ½ ceapa, felii subtiri 1 bulb de fenicul, felii subtiri 2 […]

Supă de peşte

Supa cu peste si fructe de mare

Supa cu peste si fructe de mare din: midii, creveti, caracatita, peste, ulei, ceapa, vin, rosii, usturoi. Ingrediente: 400 g midii 150 g creveţi 150 g caracatiţă 2 fileuri de peşte alb 2 linguri ulei o ceapă 65 ml vin alb 200 g roşii în conservă un căţel usturoi   Mod de preparare: Se spală […]

 

Fructe de mare cu sos de soia

Supa de fructe de mare cu plante aromatice

Supa de fructe de mare cu plante aromatice din: amestec de fructe de mare (calamar, barbun, crevete şi peşte-undiţar), midii, roşii prunisoare, ulei de măsline extravirgin, usturoi, ardei iuţi roşii proaspeţi, dovlecei, sare, piper negru, plante aromatice proaspete (busuioc, pătrunjel, fenicul, maghiran), sos de usturoi, lamaie. Ingrediente: 795 g amestec de fructe de mare (calamar, barbun, crevete şi peşte-undiţar) 795 g midii 1 […]

 

Supa de fructe de mare cu usturoi

Supa de fructe de mare si legume

Supa de fructe de mare si legume din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, ardei gras verde, patrunjel, cartofi, sofran, foi de dafin, boabe de piper, roşii mari, bulion, vin alb, calamari, midii, peşte alb, creveţi, piper măcinat, coriandru verde. Ingrediente:  50 ml ulei de măsline  2 cepe   4 căţei de usturoi  1 ardei gras verde  1 legătură pătrunjel  300 g cartofi  1 praf şofran  2 […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • supa cu fructe mare

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    A iesit buna supa asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.