Supa de fructe de mare si legume

Printeaza

Supa de fructe de mare si legume din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, ardei gras verde, patrunjel, cartofi, sofran, foi de dafin, boabe de piper, roşii mari, bulion, vin alb, calamari, midii, peşte alb, creveţi, piper măcinat, coriandru verde.

Supa_de_fructe_de_mare_si_legume

Ingrediente:

  •  50 ml ulei de măsline
  •  2 cepe 
  •  4 căţei de usturoi
  •  1 ardei gras verde
  •  1 legătură pătrunjel
  •  300 g cartofi
  •  1 praf şofran
  •  2 foi de dafin
  •  6 boabe de piper
  •  4 roşii mari
  •  1 lingură bulion
  •  200 ml vin alb
  •  200 g calamari
  •  20 midii
  •  400 g peşte alb
  •  100 g creveţi
  •  piper măcinat
  •  coriandru verde

Mod de preparare:

Se călesc în ulei ceapa şi usturoiul tocate, precum şi fâşii de ardei gras (timp de cca 8 min.). Se adaugă pătrunjel tocat, cartofi tăiaţi cubuleţe, foaia de dafin, piperul, şofranul, roşiile tăiate bucăţele şi bulionul. Se toar­nă vinul şi o ceaşcă cu apă şi se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să se înăbuşe circa 10 min.

Se taie bucăţi calamarii şi se adaugă în vas, împreună cu midiile; se mai călesc cca 10 min. Se adaugă apoi peştele şi crevetele şi se piperează; se lasă să mai fiarbă cca 10 min.

Se repartizează supa în farfurii şi se ornează cu cori­andru verde; se serveşte cu pâine albă.

Supa de fructe de mare si legume

Supa_de_fructe_de_mare_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.