Supa cu peste si fructe de mare

Printeaza

Supa cu peste si fructe de mare din: midii, creveti, caracatita, peste, ulei, ceapa, vin, rosii, usturoi.

Ingrediente:Supa cu peste si fructe de mare

  • 400 g midii
  • 150 g creveţi
  • 150 g caracatiţă
  • 2 fileuri de peşte alb
  • 2 linguri ulei
  • o ceapă
  • 65 ml vin alb
  • 200 g roşii în conservă
  • un căţel usturoi

 

Mod de preparare:

Se spală midiile, se pun la fiert cu puţină apă, circa 7-8 minute, până ce se deschid. Se desprind apoi din cochilii şi se filtrează zeama, care se păstrează.

Separat, într-o lingură de ulei se pun creveţii la sotat până devin roz, aproximativ 3-4 minute. Se toarnă vinul, se mai lasă un minut şi se scot.

In acelaşi vas, se adaugă restul de ulei şi se pun la călit ceapa şi usturoiul. Când au devenit translucide se pun roşiile, se lasă 10 minute, apoi se toarnă sucul de la fiertul midiilor.

Se pune peştele tăiat bucăţi, caracatiţa, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 10 minute. Se aduce la masă cu verdeaţă după gust şi pâine prăjită frecată cu usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.