Sardine cu cartofi picanti

Printeaza

Sardine cu cartofi picanti din: sardine, cartofi, fenicul, ardei gras, pudra de chimen, ghimbir, ceapa verde, sare, piper, ulei de masline, cimbru, usturoi, smantana, sos de rosii.

Ingrediente:Sardine_cu_cartofi_picanti

  • 4 sardine mari
  • 800 g cartofi
  • doua bucati fenicul
  • doia ardei grasi
  • o lingurita cu pudra de chimen
  • o lingurita cu ghimbir ras
  • o legatura ceapa verde
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • cimbru
  • usturoi
  • smantana
  • sos de rosii

 

Mod de preparare:

Sardinele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 30-45 de minute. Feniculul se spală, se taie felii subţiri şi se pune într-un bol.

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se taie cuburi. Intr-un bol se pune pudra de chimen, ghimbirul ras, sare, piper şi ceapă verde tocată mărunt. Se adaugă cimbru după gust, patru linguri cu ulei de măsline şi se amestecă.

Se pun cartofii fierţi, feliile de fenicul şi cuburi de ardei graşi. Se amestecă bine şi se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc in cuptorul incins, se coc zece minute, apoi se scot si se servesc alaturi de sardinele calde.

Se serveste totul ca atare, cu sos de smantana si usturoi sau cu sos de rosii.

Sardine cu cartofi picanti

Sardine_cu_cartofi_picanti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.