Vinete cu branza rasa la cuptor

Retete de post: Crema de vinete

O reteta de post de crema de vinete din: vinete, lapte, cimbru, patrunjel verde, marar, sare, piper, otet de vin , branza de capra si lapte. Ingrediente: un kg vinete un litru de lapte o rămurică de cimbru proaspăt 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat) o linguriţă de mărar (tocat) sare piper o linguriţă de […]

Zacusca manastireasca

Retete de post: Zacusca manastirească dietetica

O reteta de zacusca manastireasca dietetica din: gogosari, vinete, untdelemn, otet, zahar si sare. Ingrediente: 30 gogoşari 12 vinete 250 ml untdelemn puţin oţet zahăr sare   Mod de preparare: Gogoşarii se coc pe tablă, se presară apoi sare pe ei şi se pun 10 minute într-un vas acoperit, după care se curăţă. Vinetele se […]

Iahnie de cartofi

Retete de post: Iahnie de cartofi cu tahini

O reteta simpla si gustoasa de iahnie de cartofi cu tahini din: cartofi, ceapa, usturoi, telina, rosii, pasta de tomate, tahini si sare. Ingrediente: 1,500 kg cartofi două cepe 4 căţei de usturoi o ţelină (rădăcină şi frunze) 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri de tahini (pastă de susan) sare   […]

Parjoale de ovaz cu salata de porumb

Parjoale de cartofi

O reteta simpla de parjoale de cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, sare si untdelemn. Ingrediente: un castron de cartofi fierţi 2-3 morcovi o ceapă o rădăcină de pătrunjel 2-3 căţei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde sare untdelemn   Mod de preparare: La un castron de cartofi fierţi, zdrobiţi, se pune […]

Praz cu orez si morcovi

Retete de post: Praz cu orez si morcovi

O reteta de post de praz cu orez si morcovi din: praz, morcovi, untdelemn, orez, marar, piper si sare. Ingrediente: 4 fire de praz doi morcovi 100 m untdelemn 150 g orez o legătură de mărar piper boabe sare   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se elimină partea fibroasă a frunzelor, se spală şi […]

Mancare de stevie - simpla si buna

Mancare de stevie – simpla si buna

Mancare de stevie – simpla si buna din: stevie, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 legături ştevie 2-3 linguri ulei 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Speli ştevia foarte bine, îndepărtezi nervurile şi o fierbi  în apă sărată clocotită. După 15 minute o scoţi şi laşi la scurs, o toci şi o căleşti într-o […]

Mancare de urzici proaspete

Mancare simpla de urzici

  O reteta de mancare de urzici din: urzici, faina, ulei si sare. Ingrediente: 500 g urzici 1 lingură făină ulei sare   Mod de preparare: Alegi urzicile şi le rupi codiţele. Le speli bine în mai multe ape şi le pui la fiert pentru 10-15 minute în apa clocotită cu sare. Le laşi la […]

Praz umplut cu orez basmati

Praz umplut cu orez

  O reteta gustoasa de praz umplut cu orez, ceapa, faina, sare, bulion, ulei. Ingrediente: 1,5 kg praz 300 g orez 1 ceapă 1 lingură făină sare 3 linguri bulion ulei     Mod de preparare: Cureţi şi tai prazul bucăţi de 5-6 cm lungi­me. Fiecărei bucăţi îi scoţi miezul (şi vei avea nişte tuburi […]

retete

Papusi de dragavei

O reteta de post de papusi de dragavei din: frunze de stevie, ardei iute, morcov, ceapa, otet si sare. Ingrediente: 40 frunze de ştevie un ardei iute un morcov o ceapă oţet sare facultativ: 4 linguri de untdelemn   Mod de preparare: Frunzele de ştevie se spală, se curăţă de vinele prea groase şi se […]

Cum se prepara sos de ciuperc

Ciuperci in sos tomat

  O reteta de ciuperci in sos tomat, foi de dafin, boia dulce, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 4 linguri sos de roşii foi de dafin 1 linguriţă rasă de boia dulce 2 căţei de usturoi curăţaţi câteva fire de pătrunjel sare pipe   Mod de preparare: Intr-o cratiţă […]

Vinete cu mere la cuptor

Friptura de vinete

O reteta foarte gustoasa de friptura de vinete din: vinete, ardei, rosii, pasta de tomate, faina, untdelemn, sare si usturoi. Ingrediente: 2-3 vinete mai mici 3 ardei 3 roşii mici o lingnră de pastă de tomate o lingnră de făină untdelemn sare facultativ: 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de […]

Ciorba de fasole in test

Fasole picanta pe paine prajita

  Se încălzesc 200g fasole din conservă, se adaugă 1 linguriţă pâslă curry şi 1 linguriţi frunze de coriandru tocate. Se pasează uşor şi se întinde pe pâine toast integrală. Poftă bună!

retete

Bigilla

O reteta cu fasole fava, ulei de masline, lamaie, un ardei iute rosu, putin patrunjel si putina menta servita pe felii de paine prajita. preparat specific maltez Ingrediente: 500 g fasole fava uscată o jumătate de cană de ulei de măsline o lămîie un ardei iute roşu 8 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel […]

Legume cu muguri de pin

Legume cu muguri de pin

  Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi 100 g muguri de pin 150 g porumb fiert doi ardei graşi o ceapă doi căţei de usturoi 250 g orez pudră de curry 200 iml vin alb demisec o lămîie sare piper ulei de măsline mărar   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, […]

Legume mexicane cu condimente

Legume mexicane cu condimente

  Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o roşie descojită câteva ciu­perci tăiate felii condimente şi plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile, coriandru, ghimbir, piper roşu sau negru)   Mod de preparare: Se taie legumele în cubuleţe şi se înăbuşă timp de câteva minute într-o tigaie cu […]

retete

Pithale

O reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian Ingrediente: o jumătate de cană de făină besan (obţinută din năut) o jumătate de linguriţă de seminţe de muştar o jumătate de linguriţă de şofran un vârf de cuţit de pudră de asafetida […]

Praz cu sos de maioneza vegetala

Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala

Praz cu sos de maioneza vegetala din: praz, marar, patrunjel, maioneza. Ingrediente: 1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala patrunjel marar   Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se […]

Salată de varză murată şi mandarine

Retete de post: Cartofi cu varza murata

Cartofi cu varza murata din: cartofi, varza, ulei, piper, sare, boia. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g varza murata 100 ml ulel piper sare boia de ardei   Mod de preparare: Se pun cartofii in coaja la fiert. Intre timp se taie varza subtire(ajutor) si se pune la calit cu ulei. Se caleste 5 minute […]

Mancare de cartofi cu castraveti murati

Retete de post: Mancare de cartofi cu castraveti murati

Mancare de cartofi cu castraveti murati din: cartofi, ceapa, castraveti, ulei, bulion, rosii, marar, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml ulel 50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii si se […]

Aditivi

Costite vegetariene

Costite vegetariene din: nuci, ardei, amidon, ananas, sos, morcov, ulei. Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei gal­ben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce- acrişor un morcov ulei   Mod de preparare: Nucile se pun la fiert într-o oală în care […]

Burger vegetal cu legume

Burger vegetal cu legume

Burger vegetal cu legume din: broccoli, vinete, ardei, ceapa, morcovi, usturoi, orez, oua, alune, sare, piper, ulei, pesmet, patrunjel, ciuperci. Ingrediente: 500 g broccoli două vinete doi ardei verzi o ceapă doi morcovi doi căţei de usturoi 200 g orez cu bobul lung 3 ouă o lingură de alune sare piper ulei de floarea-soarelui pesmet […]

Sos de lamaie cu capere

Sos de usturoi cu caju

Sos de usturoi cu caju din: caju, usturoi, suc de lamaie, sos de soia, sare si apa. Ingrediente: caju 200g hidratat peste noapte (minim 3 ore ) 2-3 catei usturoi 1/2 – 1 suc de lamaie 1-2 linguri sos de soia sare apa   Mod de preparare: Caju-ul se clateste bine si se pune in […]

Ciuperci cu maioneza de post

Retete de post: Ciuperci cu maioneza de post

Ciuperci cu maioneza de post din: ciuperci, cartof, ulei, sare, mustar. Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar   Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste bine (sa […]

Garnitură de orez

Retete de post: Orez cu rosii la cuptor

Orez cu rosii la cuptor din: rosii, usturoi, ulei, orez, ardei, patrunjel, masline. Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre   Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce […]

Ciuperci gatite taraneste

Retete de post: Ciuperci cu praz

Ciuperci cu praz din: ciuperci, praz, rosii, suc de rosii, patrunjel, marar. Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar   Mod de preparare: Ulei, sare, piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei. Prazul se […]

Icre de post

Retete de post: Icre de post cu ceapa

Icre de post cu ceapa din: gris, suc de rosii, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca […]

Conopida sote

Retete de post: Conopida sote

Conopida sote din: conopida, margarina, sare, piper . Ingredinte: 1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper     Mod de preparare: Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina topita si se potriveste de sare si piper. Se […]

Crochete cu sunca

Retete de post: Crochete de legume cu sos de mustar

Crochete de legume cu sos de mustar din: cartofi, morcov, patrunjel, conopida, ceapa, piper, boia, verdeata, sare, margarina, ulei, pesmet, usturoi, mustar. Ingrediente pentru crochete: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 2 buc. radacina patrunjel 1 conopida mijlocie 1 buc. ceapa piper boia dulce verdeata tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 […]

Broccoli gratinat cu branza cedar

Retete de post: Broccoli cu cascaval de post

Broccoli cu cascaval de post din: broccoli, cascaval, delikat, piper. Ingrediente: 500 gr brocoli (conopida) congelat 200 gr cascaval de post delikat piper   Mod de preparare: Intr-un vad yena uns cu margarina sau ulei, pui un strat de brocoli (conopida), un strat de cascaval ras de post, delikat si piper si inca un strat […]

Supa de zarzavaturi

Retete de post: Supa de zarzavaturi

Supa de zarzavaturi din: morcovi, ceapa, cartofi, dovlecel, varza, ardei, patrunjel, sare, orez, suc de rosii. Ingrediente: 4 morcovi 4 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 verzisoara dulce 2 ardei patrunjel sare 1 ceasca de orez 2 cesti de suc de rosii   Mod de preparare: Se toaca zarzavaturile si se pun la fiert in […]

Chifteluţe din inimă de porc

Perişoare din soia granule

Perişoare din soia granule Ingrediente: 200 g soia granule (2 pungi) 3-4 cepe 6 linguri orez 4 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină 1 lingură vegeta condimente pentru carne tocată 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul şi o cană […]

Drob clasic de miel

Drob de zarzavat

Drob de zarzavat Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde cimbru 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Rădăcinoasele se pun la […]