Retete de post: Zacusca manastirească dietetica
PrinteazaO reteta de zacusca manastireasca dietetica din: gogosari, vinete, untdelemn, otet, zahar si sare.
Ingrediente:
- 30 gogoşari
- 12 vinete
- 250 ml untdelemn
- puţin oţet
- zahăr
- sare
Mod de preparare:
Gogoşarii se coc pe tablă, se presară apoi sare pe ei şi se pun 10 minute într-un vas acoperit, după care se curăţă. Vinetele se coc pe flacără deschisă, se curăţă de coaja arsă şi se lasă un sfert de oră la scurs, pe un fund de lemn aşezat în plan înclinat.
Se rup fâşii gogoşarii şi vinetele, se pun într-o cratiţă, se adaugă untdelemnul, puţin oţet, zahăr, sare (după gust) şi se pune cratiţaîn altă cratiţă mai mare, la bain-marie. Se fierbe zacusca la bain-marie până se leagă bine, după care se pune în borcane care se sterilizează. Iese o zacuscă dietetică, foarte gustoasă.
Poftă bună!