Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala
PrinteazaPraz cu sos de maioneza vegetala din: praz, marar, patrunjel, maioneza.
Ingrediente:
- 1 kg praz 250-300 iaurt degresat
- 2-3 linguri maioneza vegetala
- patrunjel
- marar
Mod de preparare:
Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine.
Se strecoara si se lasa in strecuratoare pina cind se racesc. Se preseaza putin cu mina, ca sa se scurga bine apa, se taie in felii de 1 cm.
Sosul de maioneza se pregateste cu iaurt, potrivind gustul ca sa fie cat de picant vrei, se adauga marar si patrunjel si se amesteca cu prazul.
Se aranjeaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari.
Pofta buna!