Icre de stiuca cu ceapa din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine o ceapă rosie Mod de preparare: Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că se […]
Retete de post: Icre de post cu ceapa
PrinteazaIcre de post cu ceapa din: gris, suc de rosii, ceapa, ulei, sare, piper.
- 1 ceasca de gris
- 3 cesti de suc dulce de rosii
- 2-3 cepe
- 1 ceasca de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla.
Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Se adauga putin cate putin uleiul, frecandu-se cu lingura de lemn sau cu mixerul pana se incorporeaza tot uleiul.
La sfarsit se adauga, dupa gust, ceapa fin tocata, sarea si piperul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Icre de stiuca cu ceapa
Icre de conopida
Icre de conopida din: griş, conopidă fiartă, ulei, sare, zeamă de lămâie, ceapă. Ingrediente: 3 linguri griş 500 g conopidă fiartă ulei sare zeamă de lămâie 1 ceapă mare 300 ml apă Mod de preparare: Se fierbe grisul în apă clocotită, până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Separat, se fierbe conopida, se […]
Icre de fasole cu ceapa verde si lamaie
Icre de fasole cu ceapa verde si lamaie din: fasole, lamaie, ceapa, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă sucul unei lămâi 100 ml ulei o legătură ceapă verde sare Mod de preparare: Fasolea conservată se trece rapid sub un jet de apă rece şi se scurge bine. Se mixează şi apoi se […]
Pofta buna!