Retete de Revelion: Chiftele de peste

Printeaza

Chiftele de peste din: peste, oua, ceapa, franzela, marar, patrunjel, piper, sare, faina, ulei.

Ingrediente:Chiftele de peste

  • 600 g peşte
  • 1-2 ouă
  • 100 g ceapă
  • o felie de franzelă înmuiată în lapte şi bine stoarsă
  • mărar şi pătrunjel verde tocat
  • piper
  • sare
  • făină
  • ulei, pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Carnea de peşte se scoate de pe oase şi se amestecă cu miezul de pâine, cu ceapa tăiată peştişori şi uşor călită în puţin ulei, cu verdeaţă.

Toate acestea se dau prin maşinai de tocat, apoi se amestecă cu ouăle, verdeaţa, sare şi piper duipă gust. Cu mâna udă se fac chifteluţe care se dau prin făirna şi se prăjesc în ulei încins. Se servesc calde sau reci, cu ssau fără sos, cu diverse garnituri de legume sotate.

Pentru masa de Revelion se pun la aperitiv. Oricum, ccon- form tradiţiei, la această masă peştele nu trebuie să lipsească, deoarece este un preparat uşor (să nu uităm i că masa de Crăciun a fost îmbelşugată, iar noaptea se mănâincă feluri mai uşor digerabile!).

Cei superstiţioşi cred că este; de bun augur a consuma preparate din peşte la masa festivă diin- tre ani.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.