Lichiu cu mezeluri in amestec

Printeaza

Lichiu cu mezeluri in amestec din: mezeluri, ceapa, oua, ulei, menta sau cimbru, sare, piper, aluat.

Ingrediente:

  • 200 g mezeluri
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu ulei
  • mentă tocată sau cimbru
  • sare
  • piper
  • 1/2 kg aluat prelucrat la rece

 

Mod de preparare:

Tăiaţi cubuleţe mici mezelurile, amestecaţi cu ceapa tăiată peştişori şi căliţi în ulei. Lucraţi la foc mic, doar 5 min.

Condimentaţi cu sare, piper, cimbru sau mentă tocată şi amestecaţi, cât este totul călduţ, cu cele 2 ouă bătute.

Intindeţi amestecul pe foaia de aluat care a stat în tavă cel puţin 1/4 oră. Aşezaţi aluatul pe frunze de hrean sau de nuc, coaceţi în cuptorul cald.

Serviţi cu vin sec, când lichiul s-a răcit atât cât să poată fi tăiat felii sau rupt bucăţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.