Preparate traditionale: Caltabosi afumati

Printeaza

Caltabosi afumati din: carne, ficat, ceapa, sare, piper, ienibahar, cuisoare, condimente.

Ingrediente:Preparate traditionale: Caltabosi afumati

  • 2 kg carne de la ceafă şi de la guşă
  • 500 g ficat
  • 200-300 g ceapă
  • sare
  • piper măcinat
  • ienibahar
  • cuişoare
  • alte condimente, după preferinţă

 

Mod de preparare:

Carnea şi ficatul, tăiate bucăţi, se dau ] prin maşina de tocat. Ceapa se căleşte în puţină grăsime ţ şi se adaugă la came.

Se amestecă bine, adăugându-se sare : şi condimentele preferate. Cu amestecul obţinut se umplu miaţe, dar de data aceasta mai subţiri.

Se pun la fiert în apă cu puţină sare, aproximativ 40-50 de minute, fără a da în cloocot. La final, se ţin la fum rece timp de 4 ore.

Acest tip de caltaboşi se consumă rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.