Bors delicios de legume

O reteta savuroasa de Bors delicios de legume din: ceapa, morcovi, patrunjel, conopida, cartofi, ulei, bors, leustean si sare. Ingrediente:  2 cepe 3 morcovi 2 radacini patrunjel 1 conopida mica 3-4 cartofi 50 ml ulei 1 l bors 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe iar conopida […]

Borş cu mere şi legume

Bors de cartofi cu mere si telina

Bors de cartofi cu mere si telina din: bors, lamaie, cartofi, mere, telina, galbenusuri, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5 l bors 1 lamaie 2 cartofi 2 mere 1 telina 2 galbenusuri 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe răzătoarea cu ochiuri mari. Stropiţi-i cu […]

Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc

Ciorba de fasole cu ceapa rosie

Ciorba de fasole cu ceapa rosie din: fasole, ceapa, morcov, ardei gras, telina, suc de rosii, leustean, ulei de masline, bicarbonat, sare. Ingrediente: 300 g fasole 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 1 telina 500 ml suc de rosii 1 legatura de leustean ulei de masline bicarbonat sare   Mod de preparare: Pune fasolea […]

Ciorba de dovlecei cu carne de vita

Ciorba de dovlecei cu marar

Ciorba de dovlecei cu marar din: dovlecei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, orez, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 rosii 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 50 ml ulei 50 g orez 1 lamaie 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, morcovii, rădă­cina de pătrunjel, spălaţi-le şi tocaţi-le […]

Ciorba de fasole cu cimbru

Ciorba de fasole cu cimbru din: fasole uscata, morcov, telina, pastarnac, ardei rosu, ceapa, pasta de rosii, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 250 g fasole uscata 1 morcov 1 telina 1 pastarnac 1 ardei rosu 1 ceapa 1 lingura pasta de rosii 1 lingura ulei cimbru sare   Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat peste […]

Ciorbă de fasole boabe cu gutui

O reteta savuroasa de Ciorbă de fasole boabe cu gutui din: gutui, smantana, lapte, oua, sare, boia, fasole alba, apa, patrunjel si ceapa rosie. Ingrediente: 4 gutui mari coapte bine 250 g smantana 20 ml lapte 2 oua sare boia dulce, dupa gust (circa 1 lingurita) 1 kg fasole uscata alba 3-5 l de apa […]

Ciorbă tradiţională de cartofi

Retete de post: Ciorbă de cartofi

Ciorbă de cartofi din: cartofi, ceapa, marar verde, semine de marar, zeama de varza, ulei si sare. Ingrediente: 4-5 cartofi potriviti 2 cepe mari 1 legatura de marar verde 1/2 lingurita cu seminte de marar 1 cana cu zeama de varza ulei sare     Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în […]

Ciorba de cartofi cu varza

Ciorba de cartofi cu varza din: cartofi, varza, morcovi, bulion, ceapa, pasta de ardei, concentrat de legume, sare, ulei, patrunjel, telina, suc de lamaie si apa. Ingrediente: 8 cartofi 1/2 varza taiata marunt 3 morcovi taiati cubulete mici 1 ceapa mare taiatamarunt 1 cana bulion 2 linguri pasta de ardei 1 lingurita concentrat de legume 1 […]

Ciorbă cu ouă si tarhon

Ciorbă cu ouă si tarhon din: morcov, telina, ceapa, radacina de pastarnac, ardei, faina, unt, tarhon, zahar, oua, verdeata, sare, piper, smantana. Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1 ardei 3 linguri faina 2 linguri unt sau ulei 2 linguri tarhon conservat in otet 1 lingurita zahar 2 oua […]

Retete de post: Ciorbă de varză de post

Ciorbă de varză de post din: ulei, varza, ardei grasi, apa, orez, marar, cimbru, bulion, condiment vegetal, faina, boai si bulion. Ingrediente: 100 ml ulei 1 kg varza  ardei grasi 4 l de apa 100 g orez 1 legatura combinata de marar si cimbru 1/2 kg bulion 1 lingurita condiment vegetal 2 linguri faina 1 lingurita […]

Retete de post: Ciorbă de fasole cu cimbru

Ciorbă de fasole cu cimbru din: boabe de fasole, ceapa, morcovi, telina, cimbru, pulpa de rosii si sare. Ingrediente:  300 g boabe de fasole 1 ceapa 2 morcovi 2 frunze de telina 1 ramurica de cimbru 200 ml pulpa de rosii sare   Mod de preparare: fasolea la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi […]

Ciorbă vegetariană de perişoare

Ciorbă vegetariană de perişoare din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ardei gras, ceapa, lamaie, leustean, patrunjel, ulei, ceapa, orez, granule de soia, pesmet si gris. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel 1 bucata de telina 1 ardei gras 1 ceapa 1 lamaie leustean patrunjel ulei pentru perisoare: 2 cepe 100 g orez 100 g […]

Bors aromat

Bors aromat din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, bors, lestean verde, sare, piper si smantana. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri ulei 1 morcov mare 1 radacina de patrunjel 1 telina potrivita 1 ceapa 2 linguri orez 1 lingurita amestec rozmarin, maghiran, cimbru, salvie 600 ml bors de casa leustean […]

Ciorba cu legume si smantana

Ciorba cu legume si smantana din: cartofi, conopida, ardei gras, ardei capia, dovlecel, ceapa, morcovi, rosii, mazare, telina, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, tarhon, sare, marar, smantana, iaurt. Ingrediente: doi cartofi 500 g conopida un ardei gras un ardei capia un dovlecel doua cepe doi morcovi 4 rosii 100 g mazare o telina […]

Ciorba de sfecla rosie cu mere – reteta gustoasa

Ciorba de sfecla rosie cu mere din: sfecla rosie, supa de pui, suc de mere, cartofi, morcov, mar, foaie de dafin, smantana, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 sfecle rosii mijlocii 1 l supa de pui 150 ml suc de mere 2 cartofi 1 morcov 1 mar 1 foaie de dafin smantana sare piper ulei […]

Ciorbă de varză nouă cu bors

Ciorbă de cartofi cu varză (usor de preparat)

Ciorbă de cartofi cu varză din: cartofi, varza, morcovi, ceapa, bulion, pasta de ardei, concentrat de legume, sare, ulei, patrunjel verde, frunze de telina verde, suc de lamaie, apa. Ingrediente: 8 cartofi 1/2 varza taiata marunt 3 morcovi taiati cuburi mici 1 ceapa mare taiata marunt 1 cana bulion 2 linguri pasta de ardei 1 […]

Ciorba de rosii cu tarhon si taitei

Ciorba de rosii cu tarhon si taitei din: rosii, ceapa, tarhon in otet, dovlecel, ulei, supa de legume, piper, sare, oua, faina. Ingrediente: 1 kg rosii 3 cepe 1 legatura tarhon in otet 1 dovlecel 3-4 linguri ulei 2 l supa de legume piper sare pentru taitei: 2 oua circa 150 g faina 1 varf […]

Ciorba de conopida cu orez

Ciorba de conopida cu morcovi si orez

Ciorba de conopida cu morcovi si orez din: conopida, ulei, ceapa, morcovi, ardei, pasta de tomate, orez, smantana, marar, patrunjel verde, sare, oase de vaca, sare de lamaie. Ingrediente: 1 conopida 2-3 linguri ulei 1 ceapa 2 morcovi 2 ardei 2-3 rosii sau pasta de tomate 1 lingura orez 2-3 linguri smantana marar patrunjel verde […]

Ciorba picanta de legume

Ciorba picanta de legume cu smantana si verdeata

Ciorba picanta de legume cu smantana si verdeata din: smantana, bulion, ulei, conopida, fasole verde, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, dovlecel, ardei iute, gulie, cartofi, ardei gras, rosii, galbenusuri, patrunjel, leustean, frunze de telina, marar, sare, piper, otet. Ingrediente: 300 ml smântână 100 ml bulion 50 ml ulei 300 g conopidă 250 g fasole […]

Bors de verdeturi cu orez

Bors de verdeturi cu orez din: verdeturi, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, cimbru, orez, bors, leustean, sare. Ingrediente: 6-7 legaturi verdeturi: loboda, stevie, leurda 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 lingurita cimbru 50 g orez 1 l bors 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Căliţi într-o oală, în ulei, ceapa curăţată, […]

Ciorba de sfecla rosie cu bors

Ciorbă de sfeclă cu ceapa verde si morcovi

Ciorbă de sfeclă cu ceapa verde si morcovi cu: sfecla rosie, morcov, ardei gras rosu, rosii, ceapa verde, radacina de patrunjel, ceapa, bors, ienibahar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 sfeclă-roşie 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 roşii 2 fire de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1l bors boabe de ienibahar pătrunjel sare   […]

Bors de rosii cu ficatei de pui

Bors de salata verde cu suc de rosii

Bors de salata verde cu suc de rosii din: salata, ceapa verde, usturoi verde, oua, leustean, ulei, bors, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 salate mari 1 legatura ceapa verde 3 fire usturoi verde 3 oua 1 legatura leustean 2 linguri ulei 1 litru bors 100 ml suc de rosii sare piper   Mod […]

Ciorba de varza – usor de preparat

Ciorba de varza din: varza, morcov, ceapa, suc de rosii, boia dulce, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: o varza medie (1 kg) 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 cana suc de rosii 1 lingura rasa cu boia dulce sare piper 4 linguri cu ulei marar   Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se […]

Ciorba de fasole verde cu legume

Ciorba de fasole verde cu legume din: fasole pastai, rosii, morcov, telina, ceapa, usturoi, ulei, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 0,5 kg fasole pastai 3 rosii mari 1 morcov o telina mica 1 ardei gras o ceapa mica 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei patrunjel leustean sare   Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă, […]

Ciorbă de lobodă cu crutoane

Bors de loboda rosie cu orez

Bors de loboda rosie cu orez din: loboda rosie, ceapa verde, orez, leustean, patrunjel verde, bors. Ingrediente: 5-6 legaturi de loboda rosie 2 legaturi de ceapa verde o lingurita cu orez leustean patrunjel verde 1 l bors   Mod de preparare: Se spală bine zarzavaturile, se toacă mărunt şi se pun la fiert într-un litru […]

Bors moldovenesc cu ciuperci

Bors de ciuperci cu orez si telina

Bors de ciuperci cu orez si telina din: ciuperci, morcov, telina, cartof, orez, ceapa, patrunjel verde, sare, margarina, bors. Ingrediente: 0,25 kg ciuperci 1 morcov o telina mica 1 cartof o cescuta cu orez o ceapa patrunjel verde sare o lingura de margarina 1,5 l bors   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi […]

Ciorba gustoasa de dovlecei

Ciorba gustoasa de dovlecei din: dovlecei, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ceapa verde, usturoi, verde, rosii, ardei capia, bors, ulei de masline, sare, piper, orez si leustean.   Ingrediente: 4 dovlecei 1 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ceapa alba 2 legaturi de ceapa verde 2 fire de usturoi verde 4 […]

Ciorbă de mărar

Ciorbă de mărar din: marar, lapte, ulei, faina, oua, smantana, sare, condimente, zahar si otet.   Ingrediente: 2 legaturi marar proaspat 1 pahar mare lapte putin ulei 1 lingura faina 4 oua fierte 20 ml smantana sare condimente de legume putin zahar otet   Mod de preparare: Tai mărunt mărarul şi îl căleşti în ulei. […]

Retete de post: Ciorba de conopida

Ciorba de conopida din: conopida, telina, morcovi, ardei gras, ardei capia, praz, ceapa rosie, rosii, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o conopida medie o telina mare 2-3 morcovi un ardei gras un ardei capia un fir de praz o ceapa rosie 600 g rosii o legatura patrunjel 3-4 […]

Ciorbă cu usturoi şi sparanghel

Ciorbă cu usturoi şi sparanghel din: sparanghel, morcovi, ceapa, usturoi, radacina de telina, cartofi, sare, piper macinat, ardei, patrunjel, bors si smantana vegetala.   Ingrediente: 500 g sparanghel 2-3 morcovi 2 cepe 4 catei de usturoi o radacina de telina 3-4 cartofi sare piper macinat 2 ardei o legatura patrunjel bors dup gust 200 g […]

Ciorba de rosii si conopida – Usor de Preparat

Ciorba de rosii si conopida din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii si bors.   Ingrediente: 500 g conopida o legatura ceapa verde 3-4 catei de usturoi 2-3 gogosari un ardei capia sare piper macinat o lingura boia dulce 3-4 linguri ulei un litru suc de […]

Retete de post: Bors de varza

Bors de varza din: varza, bors, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, morcovi, sfecla, pastarnac, sare si ulei.   Ingrediente: 1 varza mica 500 ml bors 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac sare ulei   Mod de preparare: Taie in rondele ceapa si […]