Retete de post: Ciorbă de varză de post

Printeaza

Ciorbă de varză de post din: ulei, varza, ardei grasi, apa, orez, marar, cimbru, bulion, condiment vegetal, faina, boai si bulion.

Ingrediente:Ciorba_de_varza_de_post

  • 100 ml ulei
  • 1 kg varza
  •  ardei grasi
  • 4 l de apa
  • 100 g orez
  • 1 legatura combinata de marar si cimbru
  • 1/2 kg bulion
  • 1 lingurita condiment vegetal
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia
  • 100 g bulion +100 ml apa

 

Mod de preparare:

Pui uleiul la călit împreună cu var­za fideluţă şi ardeii tocaţi mărunt.

După ce s-au călit bine, adaugi apa. Fierbi jumătate de oră, apoi adaugi orezul şi verdeaţa.

Mai laşi să fiarbă 15 minute, după care adaugi bulionul (1/2 kg) şi condimentul vegetal.

Separat, într-o farfurie pui două linguri de fă­ină albă, boiaua, 100 g bulion şi apa, amesteci bine şi torni ames­tecul peste ciorbă.

Mai laşi la fiert împreună încă 10 minute.

Ciorbă de varză de post

Ciorba_de_varza_de_post

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.