Retete de post: Ciorbă de varză de post
PrinteazaCiorbă de varză de post din: ulei, varza, ardei grasi, apa, orez, marar, cimbru, bulion, condiment vegetal, faina, boai si bulion.
- 100 ml ulei
- 1 kg varza
- ardei grasi
- 4 l de apa
- 100 g orez
- 1 legatura combinata de marar si cimbru
- 1/2 kg bulion
- 1 lingurita condiment vegetal
- 2 linguri faina
- 1 lingurita boia
- 100 g bulion +100 ml apa
Mod de preparare:
Pui uleiul la călit împreună cu varza fideluţă şi ardeii tocaţi mărunt.
După ce s-au călit bine, adaugi apa. Fierbi jumătate de oră, apoi adaugi orezul şi verdeaţa.
Mai laşi să fiarbă 15 minute, după care adaugi bulionul (1/2 kg) şi condimentul vegetal.
Separat, într-o farfurie pui două linguri de făină albă, boiaua, 100 g bulion şi apa, amesteci bine şi torni amestecul peste ciorbă.
Mai laşi la fiert împreună încă 10 minute.
Ciorbă de varză de post
Pofta buna!