Reteta zilei: Peste marinat la tigaie

Printeaza

Peste marinat la tigaie din: peste, lime, nuci, ceapa, usturoi, curcuma, coriandru, sare, ulei, sos de soia dulce, unt topit.

Peste_marinat_la_tigaie_06

Peste marinat la tigaie

Ingrediente: 

  • 2 pesti
  • sucul de la 1 lime
  • rosii si lime, pentru servire

Ingrediente marinata:

  • 3 nuci
  • 4 cepe mici
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura curcuma pulbere
  • 1 lingurita coriandru pulbere
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri ulei

Ingrediente sos:

  • ¼ cană (60 ml) sos de soia dulce
  • 1 lingura (15 g) unt topit
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare:

Curățați și uscați peștele. Folosiți un cuțit ascuțit și crestati din loc in loc.
Stoarceti sucul de lime peste peste.

Peste_marinat_la_tigaie
Intr-un mojar puneti toate ingredientele pentru marinata si pasati bine.

Peste_marinat_la_tigaie_02
Turnati peste pesti si imbracati uniform. Se acopera si se lasa sa stea in frigider timp de cel puțin 1 oră.

Peste_marinat_la_tigaie_03

Încălziti o tigaie grill, adaugati putin ulei si transferati pestele.

Peste_marinat_la_tigaie_04

Gatiti aproximativ 4 minute pe fiecare parte.

Peste_marinat_la_tigaie_05
Amestecati ingredientele pentru sos si ungeti pestele constant, pe ambele parti intimpul gatirii. Serviti pestele cald cu rosii si lime.

Peste_marinat_la_tigaie_06

Peste marinat la tigaie

Peste_marinat_la_tigaie_06

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Gina Prodan

    Mooooooaaaa, ce bine arata pestele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.