Antreuri: Peste marinat

Printeaza

Peste marinat din: peste, dafin, piper, ceapa, sare, masline, ulei, otet.

Ingrediente:Peste marinat

  • 1 kg macrou, scrumbie şi chiar obleţ (curăţat şi tăiat feliuţe de 2 degete)
  • 3-4 foi de dafin
  • boabe de piper
  • 2 cepe tăiate inele
  • 100 g măsline
  • 2 morcovi tăiaţi felii subţiri
  • ulei
  • oţet

 

Mod de preparare:

Aşază peştele într-o cratiţă sau castron mai mare, alternând un strat de peşte cu unul de sare.

Lasă peştele astfel preparat la rece pentru 24 de ore. Scurge zeama, acoperă cu oţet şi lasă-1 din nou 24 de ore la rece. Scurge oţetul şi pune ulei peste peşte. Dă-l alte 24 de ore la frigider.

Scurge uleiul. Aşază peştele pe platou, pune ceapa, măslinele şi feliile de morcov şi serveşte.

Sugestie. Poţi păstra peştele la borcan: pune uleiul scurs într-o crăticioară pe foc, lasă să se încingă bine, apoi adaugă foile de dafin şi boabele de piper. Pune în borcan peştele cu ceapa, măslinele şi morcovul, toarnă deasupra uleiul încins şi închide borcanul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.