Reteta zilei: Miel in vin alb

Printeaza

O reteta simpla de miel in vin alb din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, praf de cimbru, lamaie, sare, piper, ulei si apa.

Miel in vin alb

Ingrediente:

  • 2 kg pulpa de miel
  • 200 g slanina afumata
  • 1 pahar de vin alb
  • mujdei din 1 capatana usturoi
  • o mana de praf de cimbru
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa

 

Mod de preparare:

Scoti osul pulpei, desfaci car­nea cu un cuţit şi o aşezi într-un vas de yena. Freci car­nea cu lămâie, apoi cu mujdei şi cu cimbru.

Miel_in_vin_alb_02

Adaugi în vasul de yena ceaşca de ulei şi 1 ceaşcă de apă. Peste carnea astfel pregătită, pui slănina tăiată fâşii subţiri şijaoabe de piper, introduci forma la cuptor şi frigi carnea la foc iute.

Miel_in_vin_alb_03

După 1 oră, întorci carnea şi adaugi vinul. Când car­nea este rumenită pe ambe­le părţi, o scoţi şi înlături slănina.

Miel_in_vin_alb_04

Miel in vin alb

Miel in vin alb

Poftă bună!

3 comentarii

  1. Nu ma omor eu dupa carnea de miel …

  2. Vreau si eu o bucata, sa vad cum a iesit :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.