Reteta zilei: Gogosi cu ricotta

Printeaza

Gogosi cu ricotta din: unt, zahar, oua, smantana, praf de copt, faina, ricotta, zahar, gris, vanilie.

Ingrediente: Gogosi cu ricotta

  • 5 linguri unt moale
  • 3/4 cană zahăr
  • 2 oua
  • 4 linguri smântână
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 1/2 cani de faina
  • 350gr brânză ricotta
  • 2 linguri zahăr
  • 3 linguri de gris
  • 1/2 linguriță esenta de vanilie
  • 1 ou

Mod de preparare:

Scurgeți ricotta peste noapte.

Gogosi cu ricotta
Într-un castron, amestecați împreună untul și zahărul. Se adauga smantana si ouale, se amesteca pana se incorporeaza bine.
Combinați făina și praful de copt, adăugați treptat in amestec, amestecând cu o lingură, apoi cu mâinile. Aluatul trebuie să fie moale și neted.

Gogosi cu ricotta
Pregătiți umplutura, intr-un castron separat, combinați ricotta, zahărul, grisul, vanilie și gălbenușul de ou.

Gogosi cu ricotta
Împărțiți aluatul în 9 porții egal si intindeti fiecare bucata.
Preîncălziți cuptorul la 190C. Acoperiți o tava cu hartie de copt.
Așezați umplutura pe jumătate din fiecare bucata de aluat.

Gogosi cu ricotta
Ridicați cealaltă jumătate a fiecărei bucate si aplatizati.
Aranjați pe foaia de copt. Bateți ușor albușul cu o furculiță. Ungeti gogosile cu albusul batut.

Gogosi cu ricotta
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute, până se rumenesc.
Lasati sa se odihneasca si serviti.

Gogosi cu ricotta

Gogosi cu ricotta

Gogosi cu ricotta

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Gogosi cu ricotta
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.