Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

Printeaza

O reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi  de dafin, boia dulce, maghiran si smantana.

Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

Ingrediente:

  • 4 bucati groase cotlet de porc
  • 2 linguri untura sau 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 3 foi de dafin
  • 2-3 cani apa
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita maghiran
  • 300ml smantana

 

Mod de preparare:

Se presara piper si sare peste cotlete. Se topeste untura sau se incinge uleiul intr-o tigaie.

Friptura_de_porc_la_tigaie_in_stil_unguresc_02

Se pune carnea de porc si se rumeneste aproximativ 4-5 minute pe ambele parti. Se adauga apoi chimenul si usturoiul zdrobit, dupa care se toarna 2-3 cani de apa.

Friptura_de_porc_la_tigaie_in_stil_unguresc_05

Se pun foile de dafin si se fierbe inabusit 45 minute pana cand carnea se patrunde.

Friptura_de_porc_la_tigaie_in_stil_unguresc_09

Se adauga lingurita de boia dulce si maghiranul, apoi se toarna smantana. Se mai lasa la fiert cateva minute si apoi se ia tigaia de pe foc.

Friptura_de_porc_la_tigaie_in_stil_unguresc_13

Friptura de porc la tigaie in stil unguresc se serveste cu piure de cartofi si muraturi.

Friptura_de_porc_la_tigaie_in_stil_unguresc_15

Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

 

Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • friptura de porc la tigaie
  • retete cu carne de porc la tigaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.