Friptura in stil chinezesc

Printeaza

Friptura in stil chinezesc din: carne de vita, broccoli, chives, taietei, usturoi, ulei, sos de soia.

Ingrediente:Friptura in stil chinezesc

  • 1 bucata broccoli, ruptă buchete
  • 500 g carne de vită, tâiată fâşii
  • 4 ciuperci mari, tâiate felii
  • 0 legătură de chives
  • 250 g tăieţei cu ou
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, tocat
  • 3 linguri sos de soia
  • 4 linguri sos hoisin
  • zeama de la lămâie

 

Mod de preparare:

Fierbe tăieţeii şi broccoli în apă clocotiră cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Scurge de lichid, dar păstrează 2-3 linguri, şi lasă să stea deoparte la cald.

Incinge 1/2 lingură ulei de măsline într-un vas adâncit – wok. Prăjeşte carnea la temperatură maximă, amestecând continuu 3-4 minute, pănă când se rumeneşte. Pune carnea deoparte. Adaugă uleiul rămas şi prăjeşte ciupercile 2-3 minute.

Pune usturoiul, sosul de soia, hoisin şi zeama de lămâie. Lasă să dea câteva clocote 1 minut şi apoi adaugă carnea, tăieţeii şi broccoli. Amestecă pentru a se unge uniform şi ţine pe foc 1 minut.

Presară chives şi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.