Reteta zilei: Chiftelute de dovlecei

Printeaza

Chiftelute de dovlecei din: dovlecei, ceapa verde, usturoi, ou, ulei de masline, faina, sare, piper, smantana.

Ingrediente: Chiftelute de dovlecei

  • 3 dovlecei
  • 1/4 ceașcă de ceapa verde tocata mărunt
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 cană de făină
  • 3/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • smantana, pentru servire

Mod de preparare:

Radeți dovleceii într-un castron. Scurgeti pe cat posibil zeama.
Se adaugă ceapa verde, usturoiul, oul și făina. Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă bine.

Chiftelute de dovlecei
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Formati chiftele si aplatizati. Se prăjesc în loturi, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Chiftelute de dovlecei
Scurgeți pe prosoape de hârtie. Se servesc cu smântână.

Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.