Chiftelute in pat de aluat

Printeaza

Chiftelute in pat de aluat din: carne tocata, verdeata, piper, usturoi, oua, faina, sare, iaur, ceapa verde, castravete, marar, sare si zeama de lamaie.

retete

Ingredinte:

  • 300 gr carne tocata
  • verdeata
  • piper
  • usturoi
  • 2-3 oua
  • faina si sare
  • foi congelate pentru pateuri (din comert)

salata Tzatziki:

  • 1 iaurt bun (450 gr)
  • ceapa si usturoi verde
  • castravete
  • marar
  • sare
  • zeama de lamiie

 

 

Mod de preparare

Se incorporeaza cu carnea tocata verdeata , usturoiul, ouale, sarea si piperul.

Se fac bilute care se dau prin faina si se prajesc.

Se intindei foaia pentru pateuri si se decupeaza cerculete cu un pahar mai ascutit la gura.

Se pun intr-o tava tapetata cu hirtie speciala si cu putin unt si se baga la cuptor.

Dupa ce se coc se scot sa se raceasca.

Pentru salata Tzatziki se amesteca iaurtul cu ceapa si usturoiul maruntite, castravetele taiat cubulete, mararul tocat, sarea si putina zeama de lamiie – dupa gust.

Peste pateuri se pune cu o lingurita salata Tzatziki si deasupra cite o chifteluta.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.