Chiftelute aromate de vita

Printeaza

Chiftelute aromate de vita din: carne de vita tocata, bagheta, lapte, ou, ceapa, usturoi, unt, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Chiftelute aromate de vita

  • 1 baghetă clasică veche de o zi
  • 850 g carne de vită tocată
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 căţel de usturoi
  • 30 g unt
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie bagheta în două. Sfărâmă o jumătate pentru a o face firimituri. Pune-o într-o farfurie adâncă. Rupe în bucăţi restul baghetei şi stropeşte-le cu lapte. Curăţă şi toacă usturoiul şi ceapa. Spală, usucă pătrunjelul, rupe-i frunzele şi toacă-le mărunt.

Intr-un castron, amestecă carnea tocată, usturoiul şi ceapa tocate, pătrunjelul tocat oul întreg şi pâinea înmuiată în lapte. Presară sare şi piper.

Formează buletele de mărimea unei nuci mari şi dă-le prin pesmet.

Incălzeşte untul şi două linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă. Pune buletele în tigaie şi prăjeşte-le timp de aproximativ 10 minute, învârtindu-le în permanenţă, ca să se rumenească pe toate părţile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.